KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Elhunyt prof. dr. Bokor Imre mérnök ezredes

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elhunyt prof. dr. Bokor Imre mérnök ezredes, az MTA hadtudomány doktora, egyetemi tanár.

Megrendülten értesült szerkesztőségünk prof. dr. Bokor Imre haláláról. Bokor professzor úr hosszú éveken keresztül publikált a Nemzeti InternetFigyelő oldalain, számos cikk, vélemény jelent meg tollából portálunkon, amivel kétségtelenül magasra emelte mindenki előtt a mércét.

Imre Bátyánk, akit mi csak így szólítottunk, tapasztalatait közvetlenül is megosztotta velünk, amivel akkor is tanított bennünket, amikor azt mi észre sem vettük. Mindazon a mérhetetlen ismeretanyagon túl, amivel rendelkezett, közvetlensége és segítőkészsége is hihetetlenül inspiráló volt. Mindent igyekezett átadni tudásából, amit mi hálával fogadtunk és igyekeztünk is a lehető legtöbbet elraktározni mindabból, amit tőle kaptunk. Bokor professzor úr halálával egy végtelen űr keletkezett szerkesztőségünk soraiban.

Köszönünk mindent Imre Bátyánk, az Isten adjon neked, békés nyugodalmat!


Bokor Imre (Kispest, 1930. június 19. – 2023. január 1. ) nyugalmazott mérnök ezredes, egyetemi tanár, katonai rádióelektronika szakterületen a hadtudományok doktora. A Kádár-korszakban 1989-es nyugdíjazásáig a Magyar Néphadsereg tisztje, az MSZMP-be – pozíciója ellenére – nem lépett be. A közvélemény előtt 1989-ben kiadott Kiskirályok mundérban című könyv szerzőjeként vált ismertté.

Könyve a Kádár-korszakban a Magyar Néphadsereg katonai vezetésének súlyos visszásságait mutatta be. Ez a Czinege Lajos hadseregtábornok vezetése alatti időszakot jelenti, aki 1960–84 között a Magyar Népköztársaság honvédelmi minisztere, 1984–87 között a Minisztertanács elnökhelyettese volt. A könyv hatására 1989. október 18-án országgyűlési vizsgálóbizottságot állítottak fel a könyvben írt törvénytelenségek kivizsgálására. A visszaélések számos katonai vezető felelősségét felvetették, végül a vizsgálat egyetlen következményeként a kialakult helyzet nyomására Czinege lemondott hadsereg tábornoki rendfokozatáról, és nyugdíjazását kérte.

Bokor Imrét könyve megjelenésekor azonnal nyugdíjazták a hadseregből. Bokor szerint a vezérkari főnök, Pacsek József a hadsereg bomlasztásával vádolta, és hogy könyvével fegyvert ad a (rendszerváltáskori) ellenzék kezébe.

Ez is érdekelheti:  Megszületett az első ítélet a Fico-merénylettel kapcsolatban

A Kiskirályok mundérban című könyvét továbbiak is követték, mint például a Vörös vírus, mely a kommunizmus eszmeiségét és annak az egyénekre gyakorolt hatását egy nagyon jól értelmezhető módon mutatja be, miközben konkrét tényekkel leplezi le az egykori bálványok bűneit.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük