KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Életveszélyben a mindkét lábára amputált 70 éves asszony az utcán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Csütörtökre virradóra bőrig ázott, teste lehűlt, ereje elfogyott, hangja már alig hallatszott annak a mindkét lábára amputált 70 éves asszonynak, akin sem a riasztott mentők, sem a rendőrök nem segítettek, hogy fedél alá kerüljön, ezért az utcán töltötte az éjszakáját a zivatarban, egy kerekes kocsiban – jelentette a Magyar Szociális Fórum csütörtökön, sokkolónak minősítve a történteket.

Nagy Lajosnét (Emma nénit) július 2-án lakoltatták ki az Erdőkerülő úti átmeneti idős otthonból, mert lejárt ott tartózkodási ideje. Éjszakáját akkor a XV. kerületi polgármesteri hivatal előtt töltötte, de az esőben elázott, és teste annyira lehűlt, hogy mentőket hívott, de ők azt mondták neki, oda megy, ahová akar. Az asszony maradék erejével a kórházhoz gurult, ahol felvették, tekintettel kezdődő tüdőgyulladására.

Most, hogy elbocsátották, megint az utcán kötött ki, de senki sem segítette rajta, hogy fedél alá kerülhessen. A szakadó esőben egész éjjel keresgélte, hátha valaki megszánja, a Dózsa György úti hajléktalan szállón is próbálkozott, de sikertelenül.

Mint ismeretes, László Tamás országgyűlési képviselő, XV. kerületi polgármester megtagadta az asszonytól, hogy önkormányzati bérlakást kapjon, jóllehet a kerület rendelkezik akadálymentesített lakással.

A Magyar Szociális Fórum július 27-én életmentő segítségre kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, tekintettel arra a közönyre, amely az asszony sorsát övezi.  „Kérem Önt, hogy az asszony testi állapota, azaz magatehetetlensége miatt kivételes előzékenységgel foglalkozzon ezzel a kirívó üggyel, és segítsen neki egy számára elérhető szerény lakáshoz jutni, hogy fedél alatt élhessen és tovább nevelhesse kis unokáját, akinek egyhetes kora óta a gyámja! Attól tartok, hogy ha nem kap időben segítséget, és a kórházból az utcára kerül, kétségbeesésében véget fog vetni az életének” – írta neki Simó Endre. A miniszterelnök címére e-mailen és faxon elküldött levélre sem válasz nem jött, sem intézkedés nem történt – írta az MSZF.

Ez is érdekelheti:  Bayer Zsolt "ócska, aljas, undorító, szar alaknak” nevezte Magyar Pétert

Az emberjogi szervezet arra kéri a sajtót, hogy a maga eszközeivel mindent tegyen meg a megoldás eléréséért. Ne tegye túl magát ezen az elképesztő embertelenségen, mert ez még a szomorú magyar valóságban is kirívónak számít. Az MSZF a maga részéről a kormányhivatalokhoz intézett hívásokkal próbál azonnali megoldást elérni Nagy Lajosné életének megmentéséért – áll a közleményben.

 Budapest, 2014. július 31. csütörtök (MSZF)

NIF

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Életveszélyben a mindkét lábára amputált 70 éves asszony az utcán

 1. Sajnos europában lassan nagyobb bün segitséget adni. De az ilyen gondozottaknak kötelessége az állami szerveknek hogy hajlék legyen a fejük felett. Akik ezt aw szerencsétlen asszonyt kitették ezek szerenit a saját anyjukkal is ezt csinálnák??? Szörnyü ez az undorito nemtörödömség az elesettekkel szemben.
  Esther

  1. Ezeknek a világállami alállamoknak ma már semmiféle kötelezettségük sincs a „feleslegessé vált(!)”, elesett emberekkel szemben! Teher számukra az ilyen, nem pedig segítségre szoruló állampolgár.
   Kihírdetett szándéknyilatkozatuk szerint, „kinek nincs semmije, az annyit is ér”!!!!! Ennek a szerencsétlennek pedig még lába sincs, nemhogy vállalkozása, részvénye, vagy saját stadionja volna.

 2. Szevasztok!
  Itt meg áll a józan ész – idézek nektek:
  „…Az utolsó ítélet.31Amikor eljön dicsőségében az Emberfia és vele minden angyal, helyet foglal fönséges trónján. 32Elébe gyűlnek mind a nemzetek, ő pedig különválasztja őket egymástól, ahogy a pásztor különválasztja a juhokat a kosoktól. 33A juhokat jobbjára állítja, a kosokat pedig baljára. 34Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! 35Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. 36Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek. 37Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna? 38Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna? 39Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna? 40A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek. 41Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. 42Mert éhes voltam, s nem adtatok ennem. Szomjas voltam, s nem adtatok innom. 43Idegen voltam, s nem fogadtatok be. Nem volt ruhám, s nem ruháztatok fel. Beteg és fogoly voltam, s nem jöttetek el meglátogatni. 44Ekkor ezek is megkérdezik: Uram, mikor láttunk éhesen vagy szomjasan, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, s nem voltunk szolgálatodra? 45Erre majd ezt feleli: Bizony mondom nektek, amit a legkisebbek valamelyikével nem tettetek, velem nem tettétek. 46Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre.”
  innen:
  http://szentiras.hu/SZIT/Mt25
  id. Kiss László
  ui: JAJ ISTENEM SEGÍTS írásom is olvassátok el!

 3. Ez a „szerencsétlen”asszony cigány,aki többedmagával élt jogcím nélkül Rákospalotán annak idején.És nem éppen törvénytisztelőként…

  1. Mindegy, melyik népséghez tartozik, életveszélyben van. De elhiszem, hogy sem ő nem tisztelte e törvényeket, mint ahogy a törvény sem tiszteli őt. A viszonyuk kölcsönös, de egyik részéről sem éppen emberi.
   Egyébként, ha már van népes családja, azok mit csinálnak ilyen esetben? Miért nem veszik védőszárnyuk alá egykori lakótárukat?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük