KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egyre több olyan információ jut el a titkosszolgálatokhoz, hogy szélsőségesek támadásra készülnek Európa-szerte

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az elmúlt napokban a Hamász, az Iszlám Állam és az Al-Kaida is terrorcselekmények elkövetésére szólította fel híveit. Ráadásul a terrorszervezetek már a szerb-magyar határon is jelen vannak. Mindez abból a titkosszolgálati jelentésből derül ki, amit a Fidesz frakcióvezetőjének kezdeményezésére hoztak nyilvánosságra.

Lövések és robbanások hallatszódtak múlt hét pénteken Horgos külterületén. Órákon át ropogtak a fegyverek. Mint kiderült:

migránsok és embercsempészbandák gépfegyverekkel lövöldöztek egymásra.

A tűzharcban hivatalosan három, egyes források szerint 6 illegális bevándorló halt meg.

A lövöldözés után a szerb rendőrség különleges egységeit vezényelték a magyar határ térségébe. Azóta naponta

állig felfegyverzett katonák razziáznak.

A levegőből drónokkal, és helikopterekkel is pásztázzák a környéket. Az erdőkben, elhagyott ingatlanokban bujkáló bevándorlókat összegyűjtik, és befogadóközpontokba szállítják őket.

Mostanra közel 50 olyan ingatlant fésültek át, amelyeket az illegális bevándorlók szállásként használhattak. Ezekben többek között automata gépfegyvereket, lőszereket, és kábítószerek is találtak.

A szerb-magyar határon már jelen vannak az olyan ismert terrorszervezetek, mint az Iszlám Állam, az Al-Kaida, vagy éppen a Hamász

– többek között ez derül ki a titkosszolgálatok jelentéséből. Néhány napja a Fidesz frakcióvezetője kezdeményezte, hogy az eredetileg titkosított dokumentumot hozzák nyilvánosságra. Kocsis Máté szerint ugyanis a közvélemény számára elérhetővé kell tenni a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló titkosszolgálati jelentést.

A parlament weboldalára feltöltött dokumentumban egyebek mellett az áll:

már a tálibok is jelen vannak a Vajdaságban,

sok embercsempész pedig rokoni kapcsolatban áll tálib kormányzati vezetőkkel, valamint a terrorszervezetként működő Haqqani csoport tagjaival. Sőt, mára a tálib titkosszolgálat közvetlen irányítása alá helyezte a Vajdaság területén működő afgán embercsempészek tevékenységét.

A titkosszolgálatok jelentésükben kiemelik, az elmúlt napokban

a Hamász mellett az Iszlám Állam, és az Al-Kaida is terrorcselekmények elkövetésére szólította fel híveit.

Az izraeli-palesztin feszültség növekedése miatt pedig egyre több, lehetséges európai célponttal kapcsolatos terrortámadásra utaló információ keletkezik.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Súlyos fenyegetés az egész világra, benne Magyarországra is

A jelentésben kitérnek az elmúlt időszakban – a magyar határ közelében – történt fegyveres összecsapásokra is. Azt írják, ezek főként a 313 és a 40-059-es megnevezésű afgán embercsempész csoport közötti területharc következményei. A tájékoztatóban kiemelik,

ezeknek a bűnözői köröknek a tagjai gátlástalanok és nyíltan vállalják az erőszakot.

Olyan magatartásformát hoztak ugyanis otthonról magukkal, amely szerint az ellenséges katona megtámadása és legyőzése dicsőséget jelent. Azonosításukat és felszámolásukat nehezíti, hogy maguk

a szerb rendőrök sem mennek be a felségterületeikre.

A szerb rendőröket már érték fegyveres támadások az embercsempészektől, és több alkalommal a magyar határvadászokra is céloztak a fegyvereikkel. A jelentés úgy fogalmaz:

mára rendszeressé váltak az erőszakos cselekmények és a fegyverhasználat a határon.

A titkosszolgálatok jelentésének egyik főbb megállapítása, hogy Magyarország és Európa illegális migrációval szembeni védelmét a jogszabályok, a déli határon szolgálatot teljesítő egyenruhások, és a határkerítés együttese jelenti.

Brüsszel a hibás az egyre romló migrációs helyzetért – mondta a Fidesz frakcióvezetője a hétvégén a Kossuth Rádióban. Kocsis Máté emlékeztetett:

már a magyar határnál is használnak éles lőszert a migránsbandák és a terrorsejtek.

„A migránsútvonalak már nemcsak a terroristákat, hanem a fegyvereiket is behozzák. És éppen ezért minden erővel föl kell lépni ez ellen. Ezt várjuk Brüsszeltől. Nem ennek a folyamatnak a generálását, hanem a megfékezését” – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

A frakcióvezető szerint

az Unió migrációs paktuma veszélyezteti a hatékony határvédelmet,

ezért új brüsszeli migrációs politikát sürgetett.

hirado.hu

Kiemelt képen: Szerb rendőrök elvezetnek egy őrizetbe vett migráns férfit a magyar határnál lévő Horgosnál 2023. október 29-én. Fotó: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük