KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy gyógyszergyári vezérigazgatónak elege lett és elmondta az igazat a gyógyszergyárakról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

gyogyszerbiznisz

Orvosok lekenyerezése, hatalmas profit, méregdrágán kínált filléres hatóanyagok, gyógyszerek nem tudományos tesztelése, a hatóságok megvesztegetése, kitalált betegségek, hatalmas marketingkampányok, sötét titkok, rengeteg pénz, amivel mindent el lehet tusolni, seregnyi károsult és szenvedő ember, akinek fogalma sincs, hogy minek is esett áldozatául. Így lehetne legjobban leírni a mai gyógyszeripart néhány szóban.

John Virapen, aki 35 évig gyógyszeripari bennfentes volt, úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé lép és leleplező vallomásával próbálja megállítani a lavinát, amit egykori gyógyszergyári vezérigazgatóként elindított. Ő volt ugyanis az egyik legnagyobb gyógyszeripari óriás, az Eli Lilly svédországi vezérigazgatója, aki végigjárta a ranglétrát egészen az üzletkötőtől a vezérigazgatóig és teljesen átlátta a rendszert. Idős korára azonban, amikor megállapodott és ő is apa lett, rádöbbent, hogy a gépezet, aminek építésében része volt, ami a betegségek futószalagjára teszi az egészségeseket, annak a saját fia is bármikor áldozatául eshet. Lelkiismerete által hajtva könyvet írt, pereskedett, felvállalta korábbi ocsmány tetteit és úgy döntött, hogy elmondja a világnak, minek volt tanúja és részese, mialatt a világ egyik legnagyobb cégének, az Eli Lilly-nek dolgozott.

Az Eli Lilly-ről annyit, hogy a Fortune 500 listája szerint (egy lista, ami bevétel alapján sorrendbe rakja Amerika 500 legnagyobb cégét) a 130. legnagyobb vállalat. Mellékesen megjegyezném, hogy 12 másik gyógyszergyár is benne van még a top 500-ban, van aki az előkelő 35. helyen. Az Eli Lilly 20 éve Magyarországon is jelen van.

A volt gyógyszergyári vezérigazgatót lelkiismerete nem hagyta nyugodni és kiterítette a kártyákat az asztalra

John Virapen Mellékhatás: Halál című könyvében leírja az egész folyamatot, hogyan veszik rá a gyógyszergyárak az orvosokat, hogy az ő termékeiket írják fel, hogyan vesztegetik meg drága utazásokkal és ajándékokkal a véleményvezéreket, elismert kutatókat és orvosokat, hogy pozitívan nyilatkozzanak gyógyszerekről, amik súlyos mellékhatásokkal járnak és valójában inkább be kellene tiltani őket. Arról ír, hogyan manipulálják a gyógyszerek forgalomba hozása előtti teszteket, hogy pozitív eredmények jöjjenek ki, annak ellenére, hogy a tesztelések alatt gyakran halálos áldozatok is voltak. Hogyan hamisítják és manipulálják a jelentéseket és a statisztikákat, hogy a mellékhatásokat és a haláleseteket eltusolják. Hogyan pénzelnek a gyógyszergyárak kutató orvosokat, egész intézményeket, hogy a saját oldalukra állítsák őket. Sőt a gyógyszeripar, ha fogy a piac, azaz fogy a beteg emberek száma, masszív marketing kampányokkal új betegségeket ültet el a köztudatba, hogy ezzel növelje a gyógyszerek forgalmát és már nem riadnak el attól sem, hogy a gyerekeket tekintsék értékesítési célpiacnak. Arról is beszámol, ha netán perbe keverednének a gyógyszerek okozta halálesetek miatt, egy armadányi ügyvédet küldenek rá az ügyre, akik szétszedik az esetet. Aztán peren kívüli egyezségeket kötnek az áldozatok családtagjaival, hogy néhány millió dollárért cserébe örökre hallgassanak, s így szépen eltusolják az ügyet a nyilvánosság elől.

„Munkakörömhöz tartozott, hogy e veszélyes és széles körben használt gyógyszerek marketingkampányát kidolgozzam és lebonyolítsam. A marketing az orvosoknak szánt drága ajándékoktól a véleményvezérek utaztatásán, a tudományos folyóiratokba szánt fizetett cikkek megjelenésén, valamint tudományos konferenciák előkészítésén és megtartásán át a különösen fontos személyek borbélyház-látogatásáig mindenre kiterjedt.”

Írja Jonh Virapen a “Mellékhatás: Halál” című könyvében, ahonnan a többi idézet is származik.

„A hatóságok nem képesek megvédeni az embert, így a kisfiamat sem a gyógyszeripai bűnözéstől. A hatóságok megvesztegethetők, miként a szakértők és az orvosok is.” „Minden okunk megvan az aggodalomra. Ezt azonban ne tartsuk magunkban, hanem igyekezzünk tenni ellene. Ezt melegen ajánlom olvasóimnak. A gyógyszeriparban mindenki szerepet játszik. Azokat, akiknek hozzám hasonló módon elege van a főnökeiből és azok hazugságaiból, kínozza a lelkiismeret.” „E könyv elolvasása után valószínűleg sokan nem fognak szeretni engem. Elítélnek és elátkoznak majd. Azonban nem ítélhetnek el annyira, amennyire én elítélem magam. Szerencsére azonban tájékozottabbak lesznek, amikor orvoshoz kell fordulniuk, figyelni fognak arra, hogy milyen gyógyszereket írnak fel nekik, tisztában lesznek a tudományos újdonságokkal, a kutatási eredményekkel, az orvosi folyóiratok álláspontjaival, valamint a kormányzati ajánlásokkal, és másképp fogják megítélni a gyógyszer-engedélyezési eljárásokat.”

Gondolom mindenkinek feltűnt már, hogy irreálisan sok gyógyszerreklám van a tévében. De elgondolkodtál-e már azon, hogy milyen etikátlan dolog egyáltalán, hogy a gyógyszerek reklámozhatóak? Onnantól kezdve, hogy reklám és marketing tevékenység történik a gyógyászat területén, már nem orvoslásról beszélünk többé, hanem üzletről, azaz egy iparágról. De ki ennek az iparágnak a célpiaca? Kinek lehet gyógyszert eladni? A válasz egyértelmű: a BETEG embereknek. De kérdem én, ha a gyógyászat egy iparág, és a célközönség a beteg, akkor hogyan állhat ez összhangban a gyógyászat valós céljával, azaz, hogy az emberek egészségesek legyenek? Mert ha ez egy üzlet, akkor logikus, hogy több vásárló kell, azaz több beteg, a több profit érdekében. Ha több beteg kell, akkor a gyógyszeriparnak már nem az az érdeke, hogy gyógyítson, hanem az, hogy betegeket, betegségtudatot gyártson, hiszen így tud növekedni. Nemde? A gyógyszerek reklámozását be kellene tiltani. Ez etikátlan. De sajnos itt nem csak arról van szó, hogy gyógyszereket reklámoznak, hanem ál-betegségtudatot hoznak létre. Hiszen mindenki tudja, aki valamennyire is jártas a marketingben: ha növekedni akarsz, akkor növelned kell az igényt a portékádra.

„A marketing már el is kezdődött, hiszen egy leendő sikergyógyszerről volt szó. Úgy kezdődött el, hogy még nem is volt biztos a gyógyszer forgalomba kerülése. Ha azonban a neve már bekerül a köztudatba, a hatóságnak elég nehéz nemet mondania. Miért tiltanák meg egy gyógyszer forgalmazását, amikor minden beteg úgy gondolja, hogy nagyon hasznos lenne?” Írja könyvében John Virapen a Prozac® nevű antidepresszáns engedélyezési folyamatának procedúrájáról. A Prozac® sok öngyilkossági eset okozója volt és máig is az. „Szeretném újfent hangsúlyozni, hogy általánosságban nem az orvostudomány ellen vagyok. …Azt sem mondom, hogy a gyógyszeripari cégek a hibásak, ha egy emberek ezreit sikeresen gyógyító gyógyszernek mellékhatásai vannak. Felelőtlenség azonban olyan gyógyszert forgalmazni, amely nem gyógyít, csak a tüneteket enyhíti, ám a betegek felénél súlyos mellékhatásokat okoz. Ha viszont a betegtájékoztatóban nem szerepel a mellékhatásokra utaló figyelmeztetés, akkor bűncselekményről van szó.”

„A politikusok megkérdezhetnék maguktól, hogy miért nem érdekli őket jobban a tisztességes gyógyszeripari piac. Fel kellene figyelniük arra, hogy milyen sok pénz áramlik az egészségügyi rendszerbe olyan csatornákon át, amelyekből a betegeknek semmi hasznuk sem származik. Ha az egészségügyi rendszert a korrupció megszüntetésével egyszerűen meg lehetne javítani, akkor miért nem tesz ezért senki semmit? Ez a politikusok dolga lenne.”

„Minthogy én is részvevője voltam ennek a rendszernek, elhatároztam, hogy cselekedni fogok. Ez a könyv az első lépés. Egyedül azonban lehetetlen szembeszállni a gyógyszeriparral. Csak összefogva lehet valamin változtatni. Kérdéseket — köztük akár kínosakat — kell feltenni az orvosi rendelőkben, a gyógyszertárakban, az újságokban, szakítani kell azzal a hiedelemmel, hogy az orvosok félistenek, akik feltétel nélkül megérdemlik a bizalmat, és nem kell bedőlni az újonnan »felfedezett« betegségeknek, amelyeket a gyógyszeripar be akar beszélni az embereknek.”

Nem kell messzire mennünk, hazánkban is virágzik a gyógyszeripar, a tévéből dől a fájdalomcsillapítók és egyéb tüneteket kezelő gyógyszerek reklámja. A nyugdíjasoknak marékszámra írják fel a különböző gyógyszereket, nem ritkán 10-20 fajta különböző tablettát egyidejűleg. Az egyik gyógyszer mellékhatásának tüneteit ugyanis gyakran egy másik gyógyszer felírásával kezelik. Osszátok meg ezt az információt másokkal, hogy minél több emberhez eljusson. Nyissuk fel az emberek szemét és ezzel is mérjünk csapást a gyógyszeripar pénzéhes gépezetére!

naturahirek.hu

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Egy gyógyszergyári vezérigazgatónak elege lett és elmondta az igazat a gyógyszergyárakról

 1. Férfi vagyok, nem is mai gyerek. Kis adalék a hatóanyagokhoz. Nekem is okozott már problémát a prosztatám. Igaz, csak annyit, hogy nem ment már olyan könnyedén a hűtővíz leeresztése mint fiatalabb koromban. Gondolkodtam a mindenféle, agyon reklámozott csodaszeren, de nem határoztam el magam. Aztán egy becsületes adag töltött paprika készült, vagy 4 napig ettük, mert az is olyan (ha nem is annyira hosszú ideig), mint a székelykáposzta. Minél régebben főtt, annál jobban összeérik az íze. (persze azéért nem kell hetekre gondolni 🙂 ) Harmadszorra ettem belőle, mikor észrevettem, hogy könnyedébben megy a víz leeresztés. 🙂 Na, ennek utánanézünk. Mondom a páromnak, rákeresett, és tényleg. Ha szembe állítom ezzel azt, hogy az agyon reklámozott prosztamolunot 30 napig kell szedni, hogy valamit is észre vegyünk, akkor el lehet gondolkodni, hogy mennyi hatóanyag lehet benne.

 2. Ezt a cikket már hónapokkal ezelőtt is olvastam, és akkor is ugyanaz volt a véleményem, mint most. Meg is írtam, de soha sehol nem jelenet meg. Nem baj. Most ismét megírom a véleményemet erről a John Virapenről, hátha nem talál süket fülekre:
  Mint a cikkből kiderül, J.V. 35 éven át magas beosztásban, sőt, vezérigazgatóként dolgozott az Eli Lillynél. 35 éven át soha eszébe nem jutott, hogy egy olyan gépezet haszonélvezője, amely az egészségeseket a betegségek futószalagjára teszi, holott ő ennek már az ott töltött első éviben is tudatában volt. 35 éven át nem törődött azzal, hogy hány ezer, tízezer, vagy százezer ember egészségét veszélyezteti, vagy teszi tönkre, mert előtte kizárólag a saját haszna – Svédország lévén milliomos nagyságrendű haszonról lehet szó SEK-ben – lebegett a szeme előtt.
  Ahogy a cikkben olvasható, „idős korára azonban, amikor megállapodott és ő is apa lett…”, vagyis legalább 60 évesnek kellett lennie ahhoz, hogy „idős kort” emlegessenek a cikkben. Mások ilyen korban már nyugdíjba készülnek, ő pedig akkor lett apa. Ez eddig rendben is van, jobb későn, mint soha. Viszont ha jobban belegondolunk, rádöbbenhetünk arra, hogy ha nem következett volna be nála az „apaság”, akkor eszébe se jutott volna, hogy elgondolkozzon az általa tapasztalt gyógyszergyári pénzhajhászó aljasságokon, hanem élvezte volna a jól megérdemelt nyugdíjas éveit. Ezzel szemben, új szerepkört tudhatott magáénak, mégpedig az „apaságot”, ami rádöbbentette arra, hogy elgondolkozzon annak a gyógyszergyárnak az embertelen tevékenységén, amelynek ő is haszonélvezője volt 35 éven át. Ebből kizárólag arra a következtetésre jutottam, egy önző, alapjában véve lelkiismeretlen pénzhajhász emberrel állunk szemben, aki 35 éven át kizárólag a saját érdekeit nézte, majd a saját gyereke érdekében kiadott egy leleplező könyvet. Ezt az embert isteníteni kell, hogy lám, van valaki, aki megmondja az igazat. Bravó! Így kell ezt csinálni!

 3. No persze, ezek az agyonreklámozott „csodaszerek” ezrekbe kerülnek. Inkább a natur fűben-fában orvosságokban hittem és hiszek. Igaza van eSzeL hozzászólónak, hiszen az egyik méz is kiváló hatású hasonló problémákra. Nem véletlenül „dúsítják” a kiváló minőségű magyar mézet, illetve akarják eltüntetni az akácfákat!

 4. Mi pedig átadtuk a gyógyszergyárainkat (is) külföldi tulajdonba, ami komoly nemzetbiztonsági kockázat.
  Ennek „örömére” ma a legdrágább hely a gyógyszertár lett – ahol mindennapos, hogy emberek nem képesek a szükséges gyógyszereiket kiváltani, mert filléres gyógyszerek, pl. egy Kalmopyrin is ~700Ft-ért vásárolható. Lettek a „szegények gyógyszerei” a helyettesítők és a tehetőseké, akiknek nem okoz gondot havi, akár pár százezer forint sem. Szomorú, hogy a gyógyszerészet is a csalás melegágyává vált! Ezzel a módszerrel akár tömegeket is ki lehet irtani – kinek tűnik fel, hogy egy amúgy is beteg ember miért hal meg… Mondjuk nincs hatóanyag a gyógyszerében…
  Fel kell fedezni újra a gyógynövényeket! A természetes hatóanyagok felé kell ismét fordulni. Az erkölcsi fertő a gyógyászatot is elérte.
  Nagy Péter

 5. 2004 december 20-án állapitották meg, hogy Leokämiám van. Korházba kerültem s azh orvosok nem tudtak mit kezdeni velem. 2 honapig voltam ott majd 71 kg-rol 52-ra mentem és ilyen álapotban kerültem ismét haza. Egész idö alatt magas lázam volt probáoltak több gyogyszerrel levinni de a végén csak az aszpirin segitett infuzios uton.
  Sok gyogyszerre alergiás vagyok pedig inflenza és hasonlokat kaptam. Majd asztronalta szavtot kaptam, hogy az 52 kilombol felmenjek mert a magasságom 170 cm. A gyuladás komojan fent állt igy jutattam arra, hogy az ördögkarom kapszulát szedem ami gyulladás
  csökkentö.Ez a növény dél afrikában terem és a gyökeréböl készül. 5 évig szedtem és szépen levitte a gyuladást és a lázat. Tavaly azonban
  / mivel 3 honaponként kell vizsgalatra menni/ megemelkedett és az
  orvos közölte, ha ez megy feljebb vagy gyogyszer vagy kemo. Na én akkor ismét szabira mentem és ajánlották a diofalevélböl készitö teát.
  A hatás nem maraddt el a fehérvérsejt számom tavaly juniustol ez év
  áprilisáig a 30.000 ezerröl 24.300.ra ment le. A normál érték 4000.-töl
  a 11.000 ig. jo. Azota az imunrendszerem is nagyon jo lett az izükleti fájdalmaimat is elfelejtettem. Tessék utána nézni és vissza kell hoditani Nagyanyáink természetes gyogyszer ajánlatait mert itt nincs
  mellék hatás az viszont megvan, hogy hosszabban tarto a jo eredmény de nem teszi tönkre az ember egézséges részeit. Van lehetöség az internetten behozni a diot és nagyon sok lehetöséget kinál különbözö fájdalmakra és betegségre.
  Mindenkinek nagyon sok egézséget és hosszu életet a Nagymama gyogyszereivel
  Esther

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük