KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy euróért adta el a Heineken a 300 millió eurót érő oroszországi üzletágát, benne 7 sörgyárat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Heineken sörgyártó konszern eladta oroszországi üzletágának száz százalékát az orosz Arneszt cégcsoportnak, amely egy nagy kozmetikai, háztartási cikkeket és csomagolóanyagokat gyártó vállalat – jelentette be a holland cég sajtószolgálata.

“A HEINEKEN OROSZORSZÁGI ÜZLETÁGÁNAK VÉTELÁRA EGY EURÓ A RÉSZVÉNYEK SZÁZ SZÁZALÉKÁÉRT. AZ ÖSSZES FENNMARADÓ ESZKÖZ, KÖZTÜK HÉT OROSZORSZÁGI SÖRGYÁR, AZ ÚJ TULAJDONOSOKHOZ KERÜL” – JEGYEZTÉK MEG.

Visszavásárlási jog nincs. A Heineken 300 millió euróra becsülte az eladásból származó veszteséget.

Az “Arneszt” azt is vállalta, hogy visszafizeti az orosz üzletág belső adósságát a csoport anyavállalata felé mintegy százmillió euró értékben. Emellett az új tulajdonos ígéretet tett arra, hogy a következő három évben 1800 alkalmazottnak biztosít munkahelyet.

Az Amstel márka hat hónapon belül megszűnik, és más nemzetközi márkákat nem engedélyeznek Oroszországban, kivéve néhány regionális külföldi márka három évre szóló engedélyét – áll a közleményben. A holland cégnek ehhez semmi köze nem lesz.

Az augusztus eleji adatok szerint a szövetségi költségvetésnek a barátságtalan országok cégei által az oroszországi vállalkozások eladásáról szóló üzletekből származó bevételei 54, 27 milliárd rubelt tettek ki.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: