KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

„Edukálná” az embereket Pankotai Lili

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 „Gyerekeket bántasz! – 7IGEN-nel a gyermekbántalmazó rendszer ellen” – címmel szerveznek diáktüntetést péntek délutánra Budapesten. Az esemény előtt a 444 interjút készített az Egységes Diákfront (EDF) képviselőjével, Gajzágó Józseffel, illetve Pankotai Lilivel.

A diákok úgy vélték, az elmúlt hetek történései újabb lendületet adhattak a tüntetéseknek, és a rendőrség fellépése a diákokkal szemben sokakat arra ösztönzött, hogy csatlakozzanak a demonstrálókhoz.

Pénteken újra az utcára vonulnak a diákok, ki tudja, hol állnak meg

Gajzágó József elmondta, a tüntetés a Kossuth tértől az Oktogonig tart, de hogy mi történik utána, az a résztvevők egyéni döntése. Kilátásba helyezte, hogy akár ismét felmehetnek a Budai Várba, ahol az EDF tagjai igyekeznek biztosítani a tüntetők biztonságát.

„A kormány által irányított rendőrség feladata lenne, hogy ügyeljen a tiltakozók épségére, de nekik ez jól láthatóan nem szempont, ezért ezt nekünk kell megoldani”

– mondta.

Pankotai Lili szerint a kormány azt várja, hogy a diákok elfáradjanak és egy idő után elhal az ellenállás. Hozzátette, Magyarországon egy hibrid rezsim van a demokrácia és a diktatúra között, amely rendszerben a tüntetések is más jellegűek.

„A tiltakozás hagyományos formája, mint láttuk, egy hibrid rezsim esetében nem működik.

Egy diktatúrával szemben erőszakkal lépnek fel az emberek, egy demokratikus országban a szabadságjogaik szerint. Egy hibrid rendszerben pedig a tiltakozás új és újabb eszközeihez kell nyúlni, váratlan akciókat szervezni, közben pedig edukálni és motiválni az embereket” – mondta.

 

Szerinte „látni kell azt, hogy bármennyire is támogatják az emberek az ügyet, amit képviselünk, a 21. században rendkívül sok impulzus ér minket, és ha a kormány még csak kommunikálni sem hajlandó velünk, ehelyett inkább elnyomó intézkedésekkel válaszol, és arra vár, hogy kifáradjunk, akkor valóban apátiába tud fordulni az ellenállás.” – fejtette ki véleményét.

Ez is érdekelheti:  Szentkirályi Alexandra: megint hazudott a főpolgármester az autókitiltási ügyben

A fiatal lány arról is beszélt, hogy bár nem szabad erőszakhoz folyamodni, nem elég szép beszédeket mondani a tüntetésen. Szerinte a hatalom átlépett egy határt, „már messze nem csak az oktatási rendszerről van szó, a tanárok jogainak szélsőséges korlátozásával a demokrácia maradványait akarják lerombolni”. 

Mandiner

Kiemelt kép: Pankotai Lili (Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “„Edukálná” az embereket Pankotai Lili

  1. Bár a milliárdokkal kitömött regnáló hóhér sajtó bemocskol mindent ami tiszta szép törvényes és emberi,ám a humanizmus csucsának tünteti fel a gyermekek ütlegelését bénitó gázzal permetezését.Olyan rendőrök által akik jó pénzért bármi …emberségre képesek.DE sajnos a diákok nem magányos eltürői mindennek.Látni kell mit müvel ez a regnáló …szövetkezet a vétlen büntelen Magyar idősekkel.Aki meg mer szólalni azt meg majd emlékezteti a TEK,hogy rabszolgának kuss a neve.Aki megszólalni merészel tartsa észben hogy a szerettei sem lesznek kifelejtve eme multimilliárdos ordasok világában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük