KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ebben a washingtoni házban húzta meg magát a CIA-val hírbe hozott Szabó Tímea

A Párbeszéd képviselője közösen bérelte az ingatlant Daniel Langenkamppal, Barack Obama egykori külügyi szóvivőjével. Az viszont egyelőre még nem tisztázott, hogy pontosan mit csinált a Fehér Ház környékén.

  • Bár Szabó Tímea önéletrajzában és sajtónyilatkozataiban nem tett említést róla, de rövid ideig Washingtonban élt.
  • A mai napig nem lehet tudni, hogy mit csinált Daniel Langenkamp kijevi amerikai sajtóattaséval a Fehér Ház környékén.
  • Főleg, hogy papíron ekkor Bostonban kutatott, és Afganisztánban folytatott érdekérvényesítő tevékenységet.
  • Úgy meg pláne érdekes a történet, hogy egy hangfelvételen összefüggésbe hozták a CIA-val.
  • A Kontra most megtalálta azt a házat, ahol Szabóék éltek. Mutatjuk a képeket!

Boston, Harvard, Pakisztán, Afganisztán, Kabul, Szeged és Budapest – ezek a helyszínek meghatározók Szabó Tímea karrierjében. Csakhogy a baloldali képviselő nem terítette ki teljesen a lapjait, ugyanis – ahogyan a Kontra kiderítette – a fentieken kívül egy másik fontos állomás is volt a múltjában:

Washington.

A Szegeden kommunikációt hallgató Szabó ismeretlen körülmények között jutott be a Harvard jogi karára, ahol összehasonlító menekültjogot tanult. Kérdéses, milyen formában, ugyanis a politikus neve nem szerepel a felsőoktatási intézmény hivatalos adatbázisában.

Ezzel nem lett vége tengerentúli kalandjainak, hiszen pár évvel később újra Bostonban kötött ki. Bár egy lapinterjúban azt állította, azután kapott jól fizető állást a Harvardon, hogy jelentkezett egy álláshirdetésre, kiderült, hogy ez nem igaz – adta hírül a Kontra.hu.

Abban, hogy előbb kutatási asszisztens, majd kutatásvezető lett a világhírű intézményben, komoly szerepe volt Daniel Langenkampnak, jelenlegi amerikai kijevi sajtóattasénak.

A rejtélyes amerikai férfival még a kilencvenes években ismerkedett meg budapesti, angol nyelvű szerkesztőségekben, hogy aztán közösen bukkanjanak fel a Harvard kutatási programjában. Ebből pedig az következik, hogy a kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerű diplomata segített az elhelyezkedésben a fiatal magyar lánynak. Ahogy megírtuk, Langenkamp 2004 óta áll az amerikai külügyminisztérium szolgálatában, Barack Obama második ciklusa idején a tárca szóvivőjeként dolgozott.

Ez is érdekelheti:  Lengyelek is csatlakozhatnak Orbánék pártcsaládjához

A páros elméletileg Boston és Kabul között ingázva dolgozott: az amerikai városban kutatottak, Afganisztánban pedig terepre mentek, és az új afgán felállításában segédkeztek. A Kontra kiszúrta, hogy

nem kis meglepetésre Washingtonból, egy, a Fehér Ház közelében fekvő ingatlanból is bejelentkeztek.

Ez azért is kellemetlen Szabónak, mert sehol sem tüntette fel, és sehol sem hozta szóba, hogy egyidőben az amerikai fővárosban is tartózkodott, ráadásul egy meglehetősen frekventált helyen. Annak ismeretében pedig pláne kínos az eset, hogy Gansperger Gyula, Bajnai Gordon háttérembere a CIA emberének nevezte egy hangfelvételen.

Éppen ezért a Kontra.hu megnézte, hogy Szabó hol és milyen körülmények között élt az amerikai elnök rezidenciájától nem messze.

Az árnyas, lombos fákkal szegélyezett Riggs Place Northwest Washington elegáns részének számít, a fehér színű, téglaépítésű ingatlan kifejezetten jól mutat a zöld rengetegben.

Forrás: Kontra.hu

A ház két perc sétára van a helyiek körében közkedvelt Meridian Hill Parktól és a National Geographic Museumtól. A Google térképes alkalmazása szerint autóval 8-10 perc, gyalog 24-25 perc alatt lehet innen a Fehér Házhoz érni. Azaz

Szabó Tímea sétatávolságra lakott Washington belvárosától, az amerikai elit találkozóhelyétől.

Az egyik ingatlanos oldalon közzétett fényképeken az látszik, hogy jelenleg két hálószoba, egy fürdőszoba és egy amerikai konyhás nappali van a lakásban.

Forrás: Kontra.hu

Emellett a lakóknak egy olyan nagy területű terasz is rendelkezésükre áll, ami nem az utcára, hanem a belső udvarra néz.

Forrás: Kontra.hu

A képek alapján 2-4 fő tudja kényelmesen használni a légkondicionálóval, mosógéppel, mosogatógéppel felszerelt, korszerű lakóhelyet, amit tavaly nyáron havi 2400 dollárért, azaz havi 766 ezer forintért kínálták. Ehhez még hozzájöttek a rezsiköltségek. Ez valamivel magasabb a környékbeli lakások átlagos bérleti díjánál. A bérbeadók tágas két hálószobás, világos, egy vagy két pár számára ideális lakásként ajánlották az érdeklődők figyelmébe a fészket.

Hozzátartozik a történethez, hogy 2005-ben, nem sokkal azután, hogy a párbeszédes politikus hazatért Magyarországra, felújították az ingatlant. 

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: az EU nyugat-balkáni bővítése nagy lökést adna a kontinens biztonságának

Egy, az interneten elérhető ingatlan-adatbázisban mind Szabót, mind Langenkampot bérlőként tüntették fel. A honlap szerint irodaként használták a házat.

Bár most kiderült, hogy Szabó Tímea Washington melyik részén élt, az továbbra sem tisztázott, hogy pontosan mit csinált a Fehér Ház környékén.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Kitérő Washingtonban. (Fotó: MTI)

Kontra, Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük