KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Drasztikus akciók egész Franciaországban, a gazdák haragja nem csillapodik

Úttestre borított disznótrágya, a városokba terelt állatcsordák és hatalmas tüzek. Elhatalmasodik a káosz a francia gazdák tüntetései miatt, aminek egyelőre nem látni a végét.

Úttorlaszok, utakra borított gyümölcsök és zöldségek, felborított teherautók, kiborított trágyakupac és mindenhol szemét, ezek a képsorok jönnek szembe a világhálón a francia gazdák elégedetlenségéről.

A gazdák úgy látják, hogy a Gabriel Attal vezette francia kormány nem tesz eleget a megsegítésükért: azt követelik, ne legyen több tilalom a növényvédő szerekre, állítsák le az üzemanyagárak emelkedését, továbbá jobb munka- és életkörülményeket követelnek.

Párizs, úgy tűnik, hajlandó engedményeket tenni. A Reuters hírügynökség közlése szerint a francia kormány pénteken már elvetette a dízelre vonatkozó kedvezmény fokozatos kivezetését, és további lépésekre is hajlandóságot mutatott.

„Úgy döntöttünk, hogy a mezőgazdaságot mindenek fölé helyezzük” – idézte a francia miniszterelnököt a Politico című lap. Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy a megkérdezett franciák 82 százaléka támogatja a gazdák egész országot megbénító ellenállását, és mindössze 17 százaléka vallja azt, hogy a kormánynak sikerül kezelnie a helyzetet.  Attal úgy fogalmazott: „a gazdák nélkül nincs ország.”

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: francia gazdák trágyát szórnak a rendőrség bejáratához / Fotó: Printscreen

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük