KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Marine Le Pen volt elnökválasztási szóvivője Nicolas Bay, Eric Zemmour pártjának alelnöke lett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Marine Le Pen és az általa vezetett Nemzeti Tömörülés felfüggesztette Nicolas Bay európai parlamenti képviselőjüket elnökválasztási szóvivői és minden más tisztsége alól. Az ok: Bay bizalmas információkat szolgáltatott ki a jobboldali rivális, Eric Zemmournak, azaz áruló lett.

Amint az köztudott, Eric Zemmour nemrég alakított saját pártot RECONQUÉTE (azaz VISSZAHÓDITÁS) néven. Mi több, a három jobboldali köztársasági elnök jelölt közül Zemmour immár a második helyre tornázta fel támogatottságát. Marine Le Pen jelenleg 16-17 %-os támogatottsággal bír, Zemmour 14-15 %-al a második, végül Valerie Pecresse 13-14 %-os támogatottsággal közülük a harmadik. A közvélemény-kutatások szerint jelenleg mindhárom jobboldali jelöltet jelentős mértékben megelőzi Emmanuel Macron hivatalban lévő – liberális, globalista – elnök, aki 24 % körüli támogatottsággal bír. Tehát pillanatnyilag a jobboldali szavazók három jelölt között osztódnak. Ám a francia elnökválasztás kétfordulós, s ha feltételezzük azt, amit a közvélemény-kutatások valószínűsítenek, azaz hogy Macron feltétlenül bejut a második fordulóba, méghozzá első helyen, a másik bejutó a három jobboldali jelölt közül kerül ki. A második fordulóban aztán könnyen előfordulhat, hogy a két, tovább nem jutó jobboldali jelölt hívei a bejutó harmadik jobboldali jelöltet támogatják. Ha nem is minden jobboldali szavazó, de a többség alighanem. Így pedig Macron legyőzhető. Mindez ma még elmélet, merő spekuláció, de alighanem közel jár a valósághoz.

Ebben a helyzetben nem elhanyagolható történés, hogy Marine Le Pen pártját elhagyta egyik ismert vezetője, Nicolas Bay s állt át Zemmour pártjába.

Nicolas Bay tavaly ősszel így nyilatkozott: „Minden egyes nap, amely során nem születik meg a nemzeti újjáépítési terv, közelebb hoz minket a káoszhoz, amely szemünk előtt bontakozik ki, s ez nem az a jövő, amit gyermekeimnek szánok.”

Bay szerint még a baloldali szavazókat is foglalkoztatják olyan témák, mint a civilizációs értékekhez való ragaszkodás és az iszlám vallás térnyerésének elutasítása. Bay tavaly szeptemberben részt vett a lengyelországi Kárpátok Európája konferencián, ahol a patrióta erők európai egysége volt a fő téma, s ahol elkészült egy deklaráció is az Európai Unió jövőjéről.

Ez is érdekelheti:  Fricz Tamás: Nem állunk meg Schwechatnál

A hírek szerint Zemmour most február 11-én pártja alelnökének nevezte ki Nicolas Bayt. Utóbbi a Le Figaro című lap oldalain kijelentette, hogy nem ő változott meg, hanem a Nemzeti Tömörülés lett hűtlen választóihoz, amikor lemondott egyebek mellett a schengeni övezetből való kilépésről, vagy a kettős állampolgárság eltörlésének ígéretéről. Szerinte e visszakozások és meghátrálások hozzájárultak a választók elpártolásához.

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük