ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Emmanuel Macron hivatalosan is bejelentette, újra indul az április elnökválasztáson

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A francia elnökválasztásra jelentkezés határideje március 4-én, pénteken 18.00 óra volt. S szinte az utolsó pillanatban, ezen a napon, azaz március 4-én Emmanuel Macron jelenleg hivatalban lévő francia államfő is bejelentette: indul az áprilisi elnökválasztáson.

Ez persze eddig is nyílt titok volt, minden francia tisztában volt az indulásával, mi több az esélyek latolgatásával, a választók elképzeléseinek felmérésével foglalkozó szervezetek eddig is mérték Macron népszerűségét és esélyét a választásokon. Tehát úgy, hogy indulásában ugyan mindenki biztos volt, de HIVATALOSAN Ő EZT NEM JELENTETTE BE! (Némely franciaországi vélemények szerint a bejelentéssel késlekedésének oka az ukrajnai háború volt.  Ugyan lehetséges, hogy ez így is volt, noha itt, Budapesten nehéz összefüggést találni a két esemény között! Mert az ukrajnai háború még két hete sem tart. Akkor meg ezt megelőzően, például három hete ugyan mi akadályozta a bejelentésben? De hát végül is nem kell nekünk itt mindent megérteni…)

A „bejelentkezés”határidejének lejárta egyben alkalmat adott az esélyek újbóli felmérésére. Ha most tartanák az elnökválasztás első fordulóját, Macron végezne az élen, a szavazatok 27-28 %-ával. Az ukrajnai háború kitörése óta, – érdekes módon – Macron támogatottsága két százalékponttal emelkedett, a többi esélyesnek számító jelöltté ellenben csökkent. Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés jelöltje például most 16 %-ot érne el, Eric Zemmour pedig 13-14 %-ot. Végül Valérie Pecresse, a Köztársaságiak jelöltje csupán 11-12 %-ot. Tegyük hozzá, hogy a baloldali jelöltek teljesen esélytelenek, mivel a felmérések szerint, még a 10 %-ot is képtelenek megközelíteni… Viszont, – szintén a felmérések szerint, – Macron a második fordulóban valamennyi kihívóját legyőzné.

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, – de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: