BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dmitrij Peszkov „Az orosz fegyveres erők nem veszik célba a lakóépületeket”

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Ukrajna okolható Dnyepro városában egy lakóépületben szombaton történt halálos robbanásért, amelyben több tucat ember vesztette életét.

„Az orosz fegyveres erők nem veszik célba a lakóépületeket vagy a szociális infrastrukturális létesítményeket. A támadások csak katonai célpontok ellen irányulnak”

jelentette ki újságírók előtt Peszkov.

„Láttam az ukrán fél képviselőinek következtetéseit, amelyek szerint ez a tragédia a légvédelmi rakéták akciójának következménye

– mutatott rá.

Az ukrán mentők legfrissebb adatai szerint a robbanásban 75, később további 36 ember vesztette életét. A mentőakció során csaknem 40 embert emeltek ki a romok közül. A hivatal szerint 34 lakos sorsa azonban továbbra is ismeretlen.

A Dnyeproban történt incidens nyomán Alekszej Aresztovics, Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök vezető tanácsadója úgy nyilatkozott hogy a robbanás az épületben akkor következett be, miután a légvédelem lelőtt egy orosz rakétát, amely végül becsapódott a házba.

„[A rakétát] lelőtték. Nyilván a háztömbre zuhant, de zuhanáskor felrobbant”

– mondta.

Szavai felháborodást váltottak ki néhány ukrán tisztviselőből, akik Arestovicsot hibáztatták, amiért lejáratta az ukrán hadsereget.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

https://internetfigyelo.com/eros-raketatamadas-zajlik-ukrajnaban-ezekben-a-percekben/

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük