Bank of America: készülünk az Egyesült Államok adósságtörlesztési csődjére

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lemondott a német védelmi miniszter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A személyét ért sorozatos kritikákra hivatkozva hétfőn benyújtotta lemondását Christine Lambrecht német védelmi miniszter, amelyet Olaf Scholz kancellár elfogadott – számolt be a német DPA hírügynökség.

„A személyemre hónapok óta vadászó média aligha teszi lehetővé a katonákról, a Bundeswehrről és a német polgárok érdekében hozott biztonságpolitikai döntésekről szóló objektív tudósításokat és vitákat”

– idézi Lambrecht közleményét a DPA hírügynökség.

„A katonák értékes munkájának és a hadseregnél dolgozó számos motivált embernek kell előtérbe kerülnie. Ezért úgy döntöttem, hogy lemondok hivatalomról”

– tette hozzá az exminiszter. Az 57 éves szociáldemokrata politikus köszönetet mondott mindazoknak, „akik nap mint nap elkötelezetten dolgoznak a biztonságunkért”, és a legjobbakat kívánta nekik a jövőre nézve.

A Focus Online beszámolójában megjegyzik, hogy Lambrecht lemondásáról már péntek este több német sajtóorgánum kész tényként számolt be. A baloldali politikust hónapok óta bírálják, az jelenleg ellenzékben lévő CDU/CSU párszövetség többször is a lemondását követelte. Kritikusai egyebek mellett a Bundeswehr beszerzéseinek lassúságával és a szakértelem hiányával vádolták Lambrechtet, de a nyilvánosság előtti szereplései miatt is számos kritikát kapott.

Kapcsolódó:

Lemond Christine Lambrecht német védelmi miniszter

Szégyenletes volt a német védelmi miniszter újévi beszéde

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: