KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Deutsch Tamás: az EU durván korlátozná a szólásszabadságot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Unió (EU) a jogalkotás eszközével élve a véleménynyilvánítás és a szólásszabadság radikális, durva korlátozása érdekében lép fel – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szólásszabadság című konferenciáján kedden, Budapesten.

A Várkert Bazárban tartott rendezvényen a politikus elmondta, hogy az EU több területen is „kötelező magatartás szabályokat” akar bevezetni. Elfogadtak egyebek között egy uniós médiaszabályozásra vonatkozó jogszabályt, ami tagállami, sőt alapvető uniós rendelkezéseket is megsértő előírásokat fogalmaz meg – magyarázta. Hozzátette:

az EU a „neki nem tetsző” vélemények kiiktatása érdekében kiterjesztené a gyűlöletbeszéd fogalmát és átalakítaná a politikai reklámokra vonatkozó szabályozást is.

Deutsch Tamás szerint a véleményszabadság elleni támadás nem negatív utópia, és nem tervezet, hanem létező valóság. Az említett jogszabályok hónapokon belül hatályba léphetnek az összes uniós tagországban, jogi és pénzügyi szankciókkal büntetve az eltérő véleményeket – mondta.

„A feladatunk nem kevesebb, mint megérteni azt, hogy ha a személyes, közösségi, nemzeti és európai szabadságunkat támadás éri, akkor az ellen küzdeni kell”

– jelentette ki a képviselő, hozzátéve: a támadások elhárítása „szabadságküzdelem.”

 

Kiemelt képen: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselõje elõadást tart a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szólásszabadság címû konferenciáján a budapesti Várkert Bazárban 2024. február 20-án.
MTI/Balogh Zoltán

 

Ez is érdekelheti:  Fehéroroszországban tarthatják a Crocus elleni merénylet elkövetőinek perét

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük