KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

December 7-én ünneppé magasztosult a nemzeti trikolórunk iránti tisztelet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

December 7-én este a zsúfolásig megtelt Stefánia úti honvédségi palota színháztermében bizony történelmi leckét kaphattunk Nemzeti Trikolórunk kényszerből halasztott ünnepén az este meghívott ünnepi szónokától, Székelyudvarhely újraválasztott polgármesterétől Gálfi Árpádtól arra vonatkozóan, hogy számára és a székelység számára mit is jelent a nemzeti szimbólumaink, zászlóink iránti tisztelet.

A fegyelmezett hallgatóság a pandémia legújabb hullámának fenyegetettségét érzékelve maszkkal fedetten, de emelkedett lélekkel élte meg a hatalmas közösségi élményt és nemzeti trikolórunk mellett az immár 16 éves hagyományra visszatekintő ,a jövő évi nemzeti trikolór naptárba képeket küldők elismerését, díjazását.

A szervező és az ünneppé magasztosult nemzeti trikolórunk iránti tisztelet megálmodója Szilágyi Ákos barátom, zseniálisan érzett rá az ünnepi szónok Gálfi Árpád polgármester meghívásával arra, hogy most, amikor ebben a kiváltságos történelmi helyzetben, amikor Nemzetünk élet-halál harcát vívja megmaradásunkért, történelmi igazságunkért, hamis célokat ránk kényszeríteni akaró bel- és külföldi ellenségeinkkel, ilyen hiteles emberekre van szükség szilárd jövőképünk kialakításához, magyarságunk megőrzéséhez.

A polgármester úr torokszorítóan fejtegette, hogy nincs az a a sokszorosan kiszabott  pénzbüntetés a megszálló jelenlegi főhatalom részéről, mely a székely Anyaváros első embereként eltántorítaná őt nemzeti szimbólumaink tiszteletétől és ünnepeinkkor a város magyar nemzeti zászlóinkkal történő fellobogózásától.

Erre kötelezi, ükapjától kezdve generációkon át székelyudvarhelyi családi és közösségi kötődése.

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere

Székelyudvarhely kétharmados többséggel újraválasztott független testülete és polgármestere jól érzékelhető módon garanciája a közel negyvenezres legmagyarabb város jelenének és jövőjének, ha úgy tetszik végvárként is tisztelhető küzdelmükben.

Ünnepi beszédét hallgatva és Gálfi Árpád polgármester tekintetét látva újra és újra meg kell állapítanom, hogy milyen kitüntető magyar embernek lenni ma Európában és milyen kitüntető volt kiérdemelni 2006 -ban a város tiszteletét, hogy Tiszteletbeli Székelyként a város teljes jogú polgárának érezhetem magam, mely bizony komoly kötelezettség és felelősség a város és  polgárai érdekében.

Ez is érdekelheti:  Csúnyán lebukott a Politico a NatCon ügyében

Elszánt vagyok, különösen a tegnapi közösségi élményem birtokában, hogy kötelességeimnek  érvényt is szerezzek. Külön örömömre szolgál, hogy a város testülete úgy döntött, az elkövetkező év az egyetemes magyar kultúra jegyében. ezen belül a zenekultúráról fog szólni.

Karácsony közeledtével a minden magyar felelős minden magyarért jegyében azért fohászkodom, hogy az őrlángot végvárként őrző legmagyarabb városra és polgárságára odafigyeljen minden döntéshozó, példaként állítva összmagyarságunk elé a város helytállását és ekként is támogatva a kiváló eredményeket elérő közösségét.

A közeli napokban szeretném nyilvánosságra hozni Gálfi Árpád polgármester hozzájárulásával  ünnepi beszédét, mely méltán érdemes a közfigyelemre.

Az Isten Áldja a Székelységet és drága Magyar Nemzetünket !

Reiner Péter

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük