KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csikós Sándor: Ukrajna nemzetközi határairól – Budapesti Memorandum II. (felvetés és válasz)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A hazug, a világot orránál fogva vezető ukrán propaganda egyik kedvelt tétele az 1994-es Budapesti Memorandum. Ezt úgy állítják be, mintha Oroszország jogi kötelezettséget vállalt volna Ukrajna területi egységének tiszteletben tartására. Amit 2014-ben, úgymond felrúgott. 


A FELVETÉS:

 Sándor Csikós akkor legyen kedves olvassa végig .nyilatkozatban Oroszország elfogadja Ukrajna területi egységét .a memorandumot több ország is ratifikálta de hát igen lefektette ukrán határát.

(…)

 2004. december 5-én a budapesti paktumban pontosan lefektették Ukrajna határait és kölcsönösen is ismerték Oroszország is

A VÁLASZOM:

No igen, Ukrajna és az ő területi integritása, NEMZETKÖZILEG ELISMERT HATÁRAI KÖZÖTT.

A múltkor arról volt szó, hogy Ukrajna határait – az ukrán nacionálfasiszták és hazai szurkolótáboruk szerint – az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet (EBEÉ – ma … Szervezet, EBESZ) 1994. december 5-i budapesti csúcstalálkozóján “fektették le”. Mivel a Budapesti Memorandum UKRAJNA NEMZETKÖZILEG ELISMERT HATÁRAIT említi, így nem világos, hogy A NEMZETKÖZILEG ELISMERT HATÁROKAT MIÉRT KELLETT VOLNA ÚJRA “lefektetni”.

Hát akkor nézzük, hogy CSAKUGYAN NEMZETKÖZILEG ELISMERT HATÁROKRÓL van-e szó?

A Haza Bölcse, dr. Németh Zsolt (az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke) erről egyszer azt mondta: a Majdan hősei ugyanúgy a szabadságért, a demokráciáért, az orosz agresszió ellen küzdenek, mint az ’56-os pesti srácok. Ezért TÁMOGATJUK UKRAJNA TERÜLETI INTEGRITÁSÁT.

EZ MINDMÁIG AZ UKRAJNÁVAL KAPCSOLATOS MAGYAR POLITIKA SAROKKÖVE. És nincs az a nemzetközi rendezvény, amin még a különben derék – az “Ukrajna ellenségeinek” “a Kreml ügynöke” elnevezésű feketelistáján első helyen szereplő – külügyminiszterünk is el ne ismételgetné ezt az elcsépelt, agyonkoptatott frázist. Amit PUTYINON KÍVÜL hosszú évekig a világon SENKI SEM VETT KOMOLYAN. Maguk az érintett ukránok sem. Akik nyugati mentoraikkal egyetemben módszeresen gáncsolták, ÉS A VÉGÉN ELGÁNCSOLTÁK azt az orosz békés rendezési tervet, ami “Minszk-2” néven ismert. ÉS AMI ÚGY MENTETTE VOLNA MEG UKRAJNA TERÜLETI INTEGRITÁSÁT, ahogy az 1867-es kiegyezés (noha csak fél évszázadra, de) megmentette a Habsburg-birodalom területi egységét.

Ez is érdekelheti:  Civilnek mutatják magukat az ukrán fegyveres erők Harkov közelében

HA A NYUGATI HATALMAK SEGÍTETTEK VOLNA UKRAJNÁVAL BETARTATNI A MINSZKI MEGÁLLAPODÁST, AKKOR A KONFLIKTUST LE LEHETETT VOLNA ZÁRNI. És akkor abból nem lett volna A NYUGAT ÁLTAL KIPROVOKÁLT orosz-ukrán háború.

A NYUGATI LIBERÁLFASIZMUS (élén az USA-val) AZONBAN HÁBORÚT AKART. Hogy ne csak Oroszországot, de egyben a potenciális vetélytársát, Európát is tönkretegye. Az általuk irányított Ukrajna nemcsak engedelmes eszköz, de lelkes bűnsegéd is volt.

Az ellenünk irányuló játszmákban is. “Ukrajna területi integritásának” minden fórumon történő támogatásával a magyar politika zsákutcába terelte önmagát. Végső soron keblünkre öleltük ellenségeinket. Ha a végén támogatni kényszerülünk felvételüket a NATO-ba és az Unióba, akkor immár házon belülről áskálódhatnak ellenünk. De ha nem támogatjuk, akkor Brüsszelből bármit megtehetnek majd a szervezetbe befurakodott “orosz tégla” ellen. Egy ideig még tarthat “Orbán pávatánca”. De előbb-utóbb választanunk kell majd.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Csikós Sándor: Ukrajna nemzetközi határairól – Budapesti Memorandum I. (felvetés és válasz)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük