KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Cseh Katalin a Guardian hasábjain szidja Orbán Viktort

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A momentumos EP-képviselő az Európai Bizottság azon döntését is kritizálta, amely 10,2 milliárd eurós uniós forrást szabadított fel hazánk számára.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a Guardian hasábjain élezte a nyelvét Orbán Viktoron, illetve súlyos kritikával illette az Európai Bizottság azon döntését, amely 10,2 milliárd eurós uniós forrást szabadított fel hazánk számára Brüsszelben.

„Putyinhoz hasonlóan Orbán Viktor is megtanulja, hogy büntetlenül cselekedhet: a pénz folyamatosan érkezik. Az EU kapitulációja a magyar miniszterelnök zsarolása előtt súlyos hiba. Orbán arra törekszik, hogy a tömböt a saját képére formálja” – kezdte mondanivalóját Cseh Katalin.

„Az európai vezetők döntése, hogy hivatalos EU-tagsági tárgyalásokat kezdenek Ukrajnával, történelmi jelentőségű – reményt ad egy olyan népnek, amely bátran harcol az orosz agresszió ellen, és életét áldozza az európai jövőért. A megállapodás új történelmi fejezetet jelent az EU számára, de jogilag mind a 27 vezető egyhangú szavazatára volt szükség, és ez csak azért vált lehetségessé, mert

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor – aki azzal fenyegetőzött, hogy blokkolja a tárgyalások megkezdését Ukrajnával – elhagyta a termet, gyakorlatilag tartózkodott, mintsem vétójoggal élt.”

– tette hozzá a magyar EP-képviselő.

Mint ismert, a csúcstalálkozót megelőzően az Európai Bizottság 10,2 milliárd eurót, a Magyarországnak fizetett teljes összeg harmadát szabadította fel, miután a magyar kormány jelképes reformokat hajtott végre a bírói függetlenség helyreállítása érdekében.

Cseh Katalin úgy fogalmazott: az EU kapitulált Orbán piszkos zsarolási taktikája előtt, a magyar miniszterelnök pedig aláássa az EU hitelességét a tagság által megkövetelt jogállami normák érvényesítésében. Az európai vezetőknek sikerült vegyes és nyugtalanító üzenetet küldeniük, amely felbátorítja Orbán Viktort.

„Ez veszélyes precedenst teremt, mert a zsarolók mindig visszatérnek, hogy többet és többet követeljenek. Mi az EU terve? Hajlandóak-e a vezetők hatalmas összegeket kiosztani és kiküldeni Orbánt a teremből, amikor egyhangú döntések meghozatalára van szükség?”

 – tette fel a kérdést Cseh, aki azt írta: az EU vezetői megdöbbentően naivak, ha azt hiszik, hogy pénzükért cserébe tartós támogatást szereztek. Orbán valószínűleg újra és újra megismétli ezt a taktikát, miközben Ukrajnát arra használja fel, hogy több pénzt szabadítson fel rezsimje számára! Az EU egész egyszerűen szétesne, ha minden vezető fenyegetést és zsarolást használna, hogy elérje a szándékát – fogalmazott a momentumos.

Ez is érdekelheti:  Kikutatták a szakértők: Obama kiváló elnök volt, Trump a legrosszabb, Biden meg nagyszerűbb Reagannél

Cseh hozzátette, súlyos hiba, hogy az EU nem foglalkozott Orbán kihágásaival. Véleménye szerint a magyar miniszterelnöknek szélsőjobboldali tekintélyelvű elképzelései vannak Európáról, és ennek mentén igyekszik átformálni az EU-t. Mivel a szélsőjobb Európa-szerte erősödik, Orbán a szövetségesei 2024-es európai parlamenti választási győzelmét látja, amit a legutóbbi hollandiai választási eredmények is megerősítenek.

Az EP-képviselő kijelentette, Orbán Putyinhoz hasonlóan megtanulta, hogy tetteinek nincsenek valódi következményei; a pénz továbbra is érkezik. Ez pedig veszélyes jelzés arra vonatkozóan, hogy a demokratikus elvek legdurvább megsértése is büntetlenül marad.

„Az európai polgároknak meg kell küzdeniük a szavazóurnáknál a szélsőjobboldallal. Az egész kontinensen össze kell fognia a haladó, liberális, Európa-párti többségnek! Európa jövője a tét.”

Mandiner

Kiemelt képen: Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án (Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Cseh Katalin a Guardian hasábjain szidja Orbán Viktort

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük