KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csalt a baloldal az időközi nagykátai választáson

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

valasztas1Választási csalást követett el a baloldal a nagykátai időközi választáson. Csanádi Gábor Ferenc, a Jobbik Pest megyei alelnöke hivatalosan is bejelentést tett a helyi választási bizottságnál, amely megállapította a baloldali összefogás felelősségét.

Az egyik szavazóköri delegáltunk észlelte, hogy egy szürke Ford Mondeo, amely a KRZ-895 forgalmi rendszámmal rendelkezik, többször is megfordul a szavazókörnél, abból választók szállnak kis és mennek be voksolni – jelentette be vasárnap esti rendkívüli sajtótájékoztatóján Csanádi Gábor Ferenc, a Jobbik Pest megyei alelnöke. A delegált a vélelmezett törvénysértést bejelentette a rendőrségnek. A Jobbiknak jelenleg nincs információja arról, hogy a rendőrség mit kezd az üggyel. Úgy tudják, hogy a kérdéses gépjármű a helyi szocialista elnök tulajdonát képezi.

Később a Jobbik nagykátai elnöke egy másik esetet is észlelt: az egyik független jelölt szintén a szavazókat utaztatta. Ezt is jelezték a rendőrségnek, illetve kora délután Csanádi Gábor Ferenc kifogást emelt kampánycsendsértés miatt a helyi választási bizottságnál (HVB). A Jobbik Pest megyei alelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a delegáltjaik a jegyzőkönyvben kérték rögzíteni a vélelmezett törvénysértést, de ezt a szavazóköri bizottság elnöke nem tette meg, mondván, hogy akkor a szavazást meg kellene szakítani. Csanádi Gábor Ferenc hangsúlyozta: ezt hibának tartják, mert minden rendkívüli esetet jelezni kellett volna a bizottságnak a jegyzőkönyvben. A jobbikos politikus arról is beszámolt, hogy tanukkal tudják az állításaikat igazolni. Csanádi Gábor Ferenc szerint megdöbbentő, ugyanakkor a baloldal gátlástalanságára vall, hogy a tavaly november 24-i választási incidens után is ilyen törvénytelen módszerekkel akarnak jobb eredményt elérni.

Időközben megerősítést nyert, hogy a helyi választási bizottság részben jóváhagyta a Csanádi Gábor Ferenc kifogását és megállapította a baloldal felelősségét a választási csalásban. A független jelöltre vonatkozó kifogást a testület elutasította.

Mivel az időközi választást egy harmadik személy nyerte, a Jobbik kifogása, illetve a „további hasonló magatartástól való eltiltás” (mint szankció) tulajdonképpen okafogyottá vált – nyilatkozta Karsainé Magyar Ildikó, a település jegyzője.

A választást azért kellett kiírni, mert tavaly ősszel az egyik képviselő elhunyt, heten indulnak a pozícióért. A Helyi Választási Bizottság által nyilvántartásba vett jelöltek a 2014. január 19-i időközi önkormányzati képviselő választáson: Csubra András (független jelölt), Fülöp Béláné (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Gyüre Pál (független jelölt), Kántor György (Magyar Szocialista Párt MSZP ; Együtt – a Korszakváltók Pártja), Marton István (független jelölt), Rusz József (Emberbarát Városért Társaság EVT), Szalay Sándor Géza (független jelölt).

Független nyerte a nagykátai választást

A választást Gyüre Pál független jelölt nyerte meg, őt választották a nagykátai 7-es számú választókerület új önkormányzati képviselőjének.

Karsainé Magyar Ildikó közlése szerint a 31,4 százalékos részvétellel lebonyolított választáson a hét induló közül Gyüre Pál kapta a legtöbb, 124 voksot kapott, így ő foglalhatja el a helyi képviselő-testületben haláleset miatt megüresedett helyre.

Marton István – szintén független jelölt – lett a második 83 szavazattal, míg az MSZP-Együtt színeiben induló Kántor György a harmadik helyen végzett 72 vokssal.

A Jobbik jelöltjére, Fülöp Bélánéra 61-en szavaztak. Az ötödik Csubra András független jelölt lett (35 voks), a hatodik helyet Rusz József, az Emberbarát Városért Társaság jelöltje szerezte meg (32 szavazat), a hetedik helyre Szalay Sándor Géza került (5 voks) – tájékoztatott a jegyző.

alfahir.hu

2 thoughts on “Csalt a baloldal az időközi nagykátai választáson

  1. Lesz !!!!! de csak akkor,ha a tolvaj ,disznó,hazug csaló, népbutító, megélhetési, fehérgalléros ,cionista, sátáni,bűnöző, férgeket, ki űzi a MAGYAR NÉP az országból ….ameddig 130,szarka, párt van béke sem lesz….. üdv .Adorján I.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: