KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Családi nap augusztus 20-án

Szigorú járványügyi korlátozásokkal megtartható a Mi Hazánk augusztus 20-i családi napja pl. a futóversenyekhez vagy a Kurultájhoz hasonlóan, ugyanis az ilyen típusú szabadtéri rendezvények óvintézkedésekkel megrendezhetők a hatályos szabályozások szerint.

A mozgalom augusztus 20-i eseménye a budapesti Bikás parkban a tavalyihoz képest nagyobb területen, szellősebben lesz, rendezvénysátor nélkül (a korábbi évektől eltérően most teljesen szabadtéri eseményként), s felkérjük a részvevőket a szükséges távolságtartásra, a kézfogás mellőzésére, illetve a szervezők által kihelyezett kézfertőtlenítők használatára – tájékoztatott Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, a rendezvény főszervezője.

Sok más rendezvényhez hasonlóan a Mi Hazánk családi napja sem tartozik a 285/2020. korm.-rendelet hatálya alá, mely a benne hivatkozott 23/2011. korm.-rendelet 1. § (2) szerint nem alkalmazandó a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényekre (az aug. 20-i eseményünk bejelentését és programját a rendőrség tudomásul vette, a BRFK-val az egyeztető tárgyalás is sikeresen megtörtént). A rendelet ráadásul csak a „zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény” esetén alkalmazható, a Mi Hazánk Mozgalom családi napja pedig „főszolgáltatásként” politikai tartalmat nyújt a színpadon (pl. a pártelnök egyórás előadását), másrészt családi (főként gyermekeknek szóló) programok vannak kiemelten, s csak harmadsorban, mellékesen koncertek. Kérjük, kövessék nyomon a helyszíni óvintézkedéseket, előírásokat! – hívta fel a figyelmet a Mi Hazánk.

Forrás: kuruc.info

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük