KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Csaknem félmillióan sztrájkolnak Nagy-Britanniában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az elmúlt évtized legnagyobb sztrájkja sújtja az Egyesült Királyságot. Majdnem félmillióan nem vették fel a munkát. A Bloomberg beszámolója szerint 500 ezer mozdonyvezető, tanár, köztisztviselő nem vette fel a munkát.

Szerdán mintegy 475 000 szakszervezeti tag sztrájkolt magasabb béreket követelve. Többen közülük kevesebb mint 5%-os fizetésemelést kaptak tavaly, miközben az Egyesült Királyság inflációja meghaladta a 10%-ot.

Londonban a legnagyobb pályaudvarok zárva tartanak, és több mint egy tucat fővonalú elővárosi vonat sem működik. A National Education Union adatai szerint Angliában és Walesben az iskolák mintegy 85%-a teljesen vagy részben nincs tanítás. Gillian Keegan oktatási miniszter azonban szerda reggel úgy nyilatkozott, hogy ” a legtöbb iskola ” nyitva van, és hozzátette, hogy részletesebb számadatokat később tesznek közzé.

 

Az Ipsos közvélemény-kutatása szerint a lakosság több mint fele úgy gondolja, hogy a Sunak-kormány rosszul kezelte a sztrájkok elkerülése érdekében a szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokat. Csak 17% méltatta a kormány erőfeszítéseit, míg a megkérdezettek 31% -a szerint, ha Cyrus Starmer ellenzéki Munkáspártja vezetné az országot, ezt a helyzetet jobban kezelte volna.
Kiemelt kép: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Ez is érdekelheti:  Amerikai külügyminisztérium: Washington számára prioritás az újabb Patriot rendszerek előteremtése Ukrajnának

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük