KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csaknem félmillióan sztrájkolnak Nagy-Britanniában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az elmúlt évtized legnagyobb sztrájkja sújtja az Egyesült Királyságot. Majdnem félmillióan nem vették fel a munkát. A Bloomberg beszámolója szerint 500 ezer mozdonyvezető, tanár, köztisztviselő nem vette fel a munkát.

Szerdán mintegy 475 000 szakszervezeti tag sztrájkolt magasabb béreket követelve. Többen közülük kevesebb mint 5%-os fizetésemelést kaptak tavaly, miközben az Egyesült Királyság inflációja meghaladta a 10%-ot.

Londonban a legnagyobb pályaudvarok zárva tartanak, és több mint egy tucat fővonalú elővárosi vonat sem működik. A National Education Union adatai szerint Angliában és Walesben az iskolák mintegy 85%-a teljesen vagy részben nincs tanítás. Gillian Keegan oktatási miniszter azonban szerda reggel úgy nyilatkozott, hogy ” a legtöbb iskola ” nyitva van, és hozzátette, hogy részletesebb számadatokat később tesznek közzé.

 

Az Ipsos közvélemény-kutatása szerint a lakosság több mint fele úgy gondolja, hogy a Sunak-kormány rosszul kezelte a sztrájkok elkerülése érdekében a szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokat. Csak 17% méltatta a kormány erőfeszítéseit, míg a megkérdezettek 31% -a szerint, ha Cyrus Starmer ellenzéki Munkáspártja vezetné az országot, ezt a helyzetet jobban kezelte volna.
Kiemelt kép: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: