KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csak két ország szavazott a nácizmust elítélő ENSZ-határozat ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Az ENSZ Közgyűlése elfogadta azt a nácizmust, neonácizmust és a rasszizmus minden formáját elítélő határozatot, amelyet Oroszország támogat, sőt 2015 óta javasolta, egy ilyen határozat elfogadását, azonban az USA ezt többször is megakadályozta. Az Egyesült Államok és Ukrajna nemmel szavazott, míg 49 ország, főként az Egyesült Államok szövetségesei tartózkodtak a szavazástól köztük hazánk is.

Az Oroszország és több mint 30 másik ENSZ-tag által támogatott határozat aggodalmának ad hangot a nácizmus dicsőítésének minden formája miatt, beleértve a Waffen SS – a náci Németország hadseregén belüli harci alakulatok – tiszteletére történő emlékművek felállítását, nyilvános felvonulások megtartását vagy nemzeti felszabadító mozgalmaknak történő kinyilvánítását.

Az állásfoglalás azt is sürgeti a tagállamok részére, hogy „minden megfelelő eszközzel, beleértve a jogszabályokat is, szüntessék meg a faji megkülönböztetés minden formáját” és kimondja, hogy a faji, etnikai, vallási vagy meggyőződésen alapuló megkülönböztetés –  például a „neonácizmus, iszlamofóbia, keresztényfóbia és antiszemitizmus” – ártalmas, nemcsak a célcsoportok, hanem általában a társadalom számára.

Tavaly Washington ENSZ-megbízottja azzal érvelt, hogy a nácizmus dicsőítésének tilalma összeütközésbe kerülne az Egyesült Államok alkotmányában a szólásszabadság védelmének első módosításával. Az Egyesült Államok azzal is vádolta Moszkvát, hogy az állásfoglalást „dezinformációs narratívák” terjesztésére használja a neonácizmusról a balti államokban és Ukrajnában.

RT.com nyomán

Kiemelt képen: Az Azov zászlóalj tagjai Waffen-SS szimbólumokkal az Önkéntesek Napján Kijevben, Ukrajnában, 2020. március 14-én. REUTERS/Gleb Garanich

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Kónya-Hamar Sándor: A KÖLTÉSZET NAPJÁN - 2024. április 11.

NIF kommentár: Nem csoda, hogy hazánk tartózkodott a szavazástól, hiszen ez a határozat lényegében egy saláta megoldás, melybe belevették az iszlám erőszakos térhódításának lehetőségét is.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük