KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csak a szokásos: Biden összekeverte Ukrajnát Gázával

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Joe Biden amerikai elnök ismét súlyos baklövést követett el, amikor bejelentette, hogy Washington azt tervezi, hogy pénteken első alkalommal juttat el katonai gépeken létfontosságú szállítmányokat a Gázai övezetbe – összekeverve a palesztin enklávét Ukrajnával.

Az amerikai elnök kijelentése egy nappal azután hangzott el, hogy a gázai egészségügyi hatóságok azzal vádolták meg az izraeli erőket, hogy több mint 100 embert öltek meg, akik megpróbáltak eljutni egy segélykonvojhoz.

“Az elkövetkező napokban csatlakozni fogunk jordániai és más barátainkhoz, hogy további élelmiszert és és más ellátmányt juttassunk légi úton Ukrajnába, és igyekszünk továbbra is megnyitni más utakat Ukrajnába, beleértve egy tengeri folyosó lehetőségét is a nagy mennyiségű humanitárius segélyek szállítására” – mondta Biden.

Később, a beszédében Biden megjegyezte, hogy “a Gázába áramló segélyek most közel sem elegendőek”. John Kirbynek, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa szóvivőjének kellett tisztáznia, hogy Biden “Gázára gondolt”, amikor Ukrajnáról beszélt.

A 81 éves férfi legutóbbi mentális megingása alig néhány nappal azután következett be, hogy átesett az éves orvosi vizsgálaton, ahol az orvosok megállapították, hogy kellőképpen egészséges és teljes mértékben “szolgálatra alkalmas”, bár az orvosi vizsgálat alkalmával nem végeztek rajta kognitív teszteket.

Többen is már régóta bírálják az amerikai kormányzatot Biden egészségi állapotának állítólagos átláthatatlansága miatt, azt hangoztatva, hogy az elnök szellemileg nem alkalmas a hivatalának betöltésére – különösen azután, hogy egy nemrégiben készült ügyészi jelentés szerint az USA jelenlegi elnöke túl idős és zavarodott ahhoz, hogy bíróság elé álljon.

Ez is érdekelheti:  Botrányt okozott a Schadl–Völner tárgyaláson Szabó Bálint, a bíró végül kiüríttette a termet

A hét elején Biden “Oroszország vezetőjének” nevezte kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget, és nem emlékezett korábbi főnöke, Barack Obama nevére. Hétfő este Biden szintén a tévében hangoztatta kampányüzenetét, csak éppen 2020-as programról beszélt 2024 helyett..

Közben szerdán Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára határozottan kijelentette, hogy

“Az elnöknek nincs szüksége kognitív tesztre”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Joe Biden amerikai elnök és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az Ovális Irodában 2024. március 1-jén tartott megbeszélésen © Chip Somodevilla / Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük