KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Blackwater alapítója szerint a Nyugatnak el kell ismernie a Krímet és a Donbasszt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Nyugatnak minél hamarabb le kellene húznia a rolót az ukrajnai konfliktusban, mert nem lesz képes felülmúlni Oroszország védelmi iparát – fogalmazott Erik Prince, a Blackwater amerikai katonai magáncég alapítója.

Prince, aki 2009-ig a zsoldoscsoport vezérigazgatója volt, jelenleg pedig a Frontier Resource Group magántőkealapot vezeti, pénteken a PBD podcastnak nyilatkozva kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Kijev és nyugati támogatói győzni tudnának a harmadik évébe lépett Oroszországgal folytatott konfliktusban.

„Be kell fejeznünk ezt a háborút, mert Ukrajna jelenleg csak annyit tesz, hogy demográfiailag elpusztítja magát”

– mondta, hozzátéve, hogy

az ellenségeskedések „szétrágják az ukrán munkaerő következő generációját”, amelyet csaknem lehetetlen lesz pótolni.

„A nyugati védelmi bázis szánalmas, és nem fogja felülmúlni az orosz medvét a hagyományos háborúban”

– érvelt Prince.

Az egykori amerikai haditengerészeti kommandós szerint ennek fényében a „csúnya béke” és az ellenségeskedések befagyasztása jobb megoldás lenne mind Kijev, mind nyugati támogatói számára, mint „bármilyen, az ideális háborúról alkotott elképzelésük”, hozzátéve:

„Hagyjuk őket [Oroszországot], hogy megtartsa a Krímet, Donyecket, Luganszkot. Mindegy”.

A többségében orosz ajkú Krími Autonóm Köztársaság és Szevasztopol városa 2014-ben, a Nyugat által támogatott kijevi puccsot követő népszavazáson elsöprő többséggel döntött arról, hogy Oroszország részévé váljon. Donyeck és Luganszk, az Ukrajnától függetlennek nyilvánított régiók 2022 szeptemberében, a jelenlegi konfliktus kirobbanása után, szintén népszavazás útján csatlakoztak az Orosz Föderációhoz.

Prince azonban nem említette Herszon és Zaporozsje régiókat, amelyek szintén sikeres népszavazást tartottak 2022 őszén az Oroszországhoz való csatlakozásról.

„Nem az amerikai adófizetők kötelessége újabb százmilliárdokat költsenek Ukrajnára, amikor jelentős korrupció tapasztalható az országban, miközben tényleg semmilyen eredményt nem tudunk felmutatni”

– tette hozzá.

Eközben a Tesla és a Space X vezérigazgatója, Elon Musk úgy tűnik, egyetértett Prince-szel. A Blackwater vezérigazgatójának idézeteit kommentálva, amelyeket David Sacks amerikai befektető idézett, az X-en (korábban Twitter) azt írta: „Sajnos ez igaz”.

Oroszország fenntartja álláspontját, hogy nyitott az Ukrajnával kapcsolatos tárgyalásokra. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonban – a korábbi négy ukrán régióban tartott népszavazás után, amelyeket azonnal illegitimnek ítélt -, rendeletet írt alá, amely megtiltotta a tárgyalásokat a jelenlegi orosz vezetéssel.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Magyarország soha nem fog engedni a migrációs őrületnek

Ugyanakkor Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője tavaly azt nyilatkozta, hogy Moszkva nem fejezi be az ukrajnai konfliktust egészen addig, amíg céljait el nem éri, és nemzeti érdekeit katonai vagy más eszközökkel meg nem védi. Oroszország többször is kijelentette, hogy fő céljai közé tartozik Ukrajna „denacifikálása” és „demilitarizálása”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Erik Prince, a Blackwater alapítója és vezérigazgatója. © Alex Wong / Getty Images

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A Blackwater alapítója szerint a Nyugatnak el kell ismernie a Krímet és a Donbasszt

  1. Szerintem ezt Nyugaton is tudják sokan, csak nem érdekli őket. „Ukrajnában is oroszok élnek, hadd öljék egymást” – így gondolják. Az igazi érdek a német-orosz kapcsolat szétzilálása, az EU és az oroszok meggyengítése, az USA dominancia megerősítése volt. Mellesleg piacot generáltak az USA fegyveriparának, és megszabadultak az elöregedett készletektől. Ezeket a célokat nagyrészt elérték, ezért adnak teret ilyen hangoknak, amik korábban orosz propagandának számítottak volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük