KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

CNN: Washington további vérontást várt a Wagner-lázadástól

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok nagyobb ellenállásra számított a Wagner magánkatonai cég puccskísérletével szemben, miközben Jevgenyij Prigozsin Moszkva felé haladt – mondta egy forrás a CNN-nek, azt jelezve előre, hogy a meghiúsult felkelés „sokkal véresebb lesz, mint amilyen volt”.

A washingtoni hírszerzés állítása szerint az amerikai média beszámolói szerint a washingtoni hírszerzésnek már voltak előzetes információi Prigozsin akciójáról, és szintén úgy vélték, hogy az nagyobb vérontáshoz fog vezetni.

„Tudom, úgy ítéltük meg, hogy sokkal erőszakosabb és véresebb lesz”

– mondta a forrás a CNN-nek.

Prigozsin péntek este indította meg a puccsot, amit azzal indokolta, hogy megpróbálja eltávolítani azokat a magas rangú orosz katonai vezetőket, akiket hazaárulással vádol. Nehézfegyverekkel is felfegyverzett erői kevés ellenállásba ütköztek, amikor elfoglalták az orosz védelmi minisztérium egyik területi parancsnokságának, a Déli Katonai Körzetnek a központját Rosztov-na-Don városában.

Ellenállás nélkül haladtak Moszkva felé, amikor Prigozsin szombaton lefújta a felkelést, miután elfogadta a fehérorosz közvetítéssel létrejött megállapodást a kormánnyal. A vérontás elkerülésének szándékára hivatkozva állította le az akcióját.

A rövid felkelés során Prigozsin azt állította, hogy erői lelőttek egy orosz harci helikoptert. Meg nem erősített jelentések szerint a Wagner-csoport több katonai repülőgépet is lelőtt, és állítólag az üzletember beleegyezett abbais, hogy kártérítést fizessen az általa okozott halálesetekért.

Az útvonal mentén is folytak harcok, a helyi hatóságok szerint Voronyezs régióban 19 ház sérült meg.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: A helyi lakosok képeket készítenek, amint a Wagner-csapatok arra készülnek, hogy elhagyják a Don-i Rosztovot 2023. június 24-én. © Szergej Pivovarov / Szputnyik

Kapcsolódó:

A katonai lázadás felélesztette a Nyugat álmát Oroszország legyőzéséről

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: