KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

CNN: Ukrajna ezen a télen már nem kerülheti el az áramszüneteket

Oroszország taktikát váltott, és most példátlan nyomást gyakorol az ukrán energiarendszerre a légicsapásaival – írja a CNN. Ukrajnában már felismerték, hogy ezen a télen nem lehet elkerülni az áramszüneteket – jegyzi meg a cikk.

Oroszország példátlan nyomást gyakorol Ukrajna amúgy is rosszul működő energiarendszerére – jelentette a CNN. A hírcsatorna arra emlékeztet, hogy az ukrán energetikai infrastruktúra a konfliktus kezdete óta az orosz rakéták célkeresztjében van.

Idén azonban Moszkva kifejezetten az energetikai létesítményeket, például a hőerőműveket és a vízerőműveket kezdte el jelentősen támadni, ami markáns taktikai változást jelent az előző télhez képest, amikor a csapások kevésbé voltak precízek, és a károkat könnyebb volt helyreállítani.

Szakértők szerint Oroszország immár sokkal kifinomultabb fegyvereket használ, és egyben kihasználja Ukrajna gyenge légvédelmét is.

A tisztviselők és az energiavállalatok vezetői elismerik, hogy ezen a télen már nem lehet elkerülni az áramkimaradásokat. A kérdés most már csak az, hogyan lesznek képesek ezeket a kieséseket minimalizálni.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / áramszünet nyugat-Ukrajnában / Fotó: REUTERS/Pavlo Palamarchuk

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük