KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

CNN: Brutális orosz offenzívára kell felkészülnie az ukránoknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tavaszra befejeződik 150 ezer orosz katona kiképzése, akiket ősszel soroztak be. Kritikus hónapok elé néznek az ukránok az amerikai lap szerint. Erről a Mandiner számol be.

Tavasszal várhatóan egy brutális orosz offenzívával kell szembenéznie az ukrán hadseregnek – erről közölt hosszas cikket a CNNSzerhij Najev ukrán vezérezredes úgy véli, a háború következő szakaszában kulcsfontosságú szerep juthat a harckocsiknak, és ezért nagy szükségük lenne a nyugati gyártmányú tankokra, mert ezek hiányában csak az elavult T–72-eseiket vethetik be többnyire.

Az amerikai lap szerint azért lehet kritikus a tavasz Ukrajnának, mert addigra ér véget annak a 150 ezer orosz katonának a kiképzése, akiket ősszel soroztak be.

„Sokkal több katonát fognak bevetni, és rengeteg régi szovjet eszközt, gyakorlatilag mindent a frontra küldenek a becsléseink szerint, amijük csak lehet”

– fogalmazott a CNN-nek Mihajlo Podoljak, ukrán elnöki tanácsadó.

Megértem, hogy néhány ország belefáradt a háborúba. De mi fizetjük meg az igazi árat a szabadságért.

 

A mi embereink halnak meg az orosz agresszió miatt” 

– hangoztatta Podoljak.

Közben pedig Kárpátalján iszonyatos tempóban fogdossák össze a férfiakat, hogy ágyútölteléknek és golyófogónak küldjék őket a frontra. Elsősorban a nemzeti kisebbségeket igyekeznek eltüntetni Kárpátaljáról. Már így is olyan tragikusak a veszteségek, amit még elgondolni is szörnyű. Minderről részletesen Füssy Angéla számolt be a kárpátaljai helyzetet bemutató cikkében, mely a Pesti Srácokban jelent meg.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük