KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Borrell nem köntörfalazott, behúzott egyet az ukrán népnek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A mindent is nagyon tudó Christiane Amanpour agyonsztárolt CNN műsorvezetőnek beszélt az EU fő háborús uszítója arról, milyen érdekek motiválják az Európai Uniót és az USA-t Ukrajna támogatásában – erről számolt be az Orosz Hírek.

Az USA és az EU nem azért támogatja Ukrajnát, mert szeretik az ukrán népet, hanem mert az geopolitikai érdekeiket szolgálja – mondta Josep Borrell, az EU külügyi vezetője hétfőn a CNN-nek.

Christiane Amanpour műsorában megszólalva Borrell megismételte Brüsszel és Washington azon állítását, hogy Ukrajnának semmilyen módon nincs köze a moszkvai Crocus City Hall terrortámadáshoz, és sürgette az Egyesült Államokat, hogy fogadjon el egy 60 milliárd dolláros segélycsomagot Kijevnek.

“Tudják, az USA-nak érdeke, hogy támogassa Ukrajnát. Ellenkező esetben szabad utat adnánk Oroszországnak. És tudják, mi történik akkor. Emlékezzenek a Krímre. Emlékezzenek Szíriára” – mondta Amanpournak, anélkül, hogy elmagyarázta volna, mit jelent mindez.

“Nem engedhetjük meg magunknak, hogy Oroszország megnyerje ezt a háborút. Különben az amerikai és az európai érdekek nagyon megsérülnek” – tette hozzá.

“Ez nem csak nagylelkűség kérdése, nem arról van szó, hogy azért támogatjuk Ukrajnát, mert szeretjük az ukrán népet. Ez a saját érdekünk, és ez az USA érdeke is, mint globális szereplőé, akit megbízható partnernek, a szövetségeseknek biztonságot nyújtó államnak kell tekinteni” – mondta.

Az Ukrajnának több mint 60 milliárd dollárnyi további katonai segélyt küldő javaslat hónapok óta elakadt az amerikai kongresszusban. Washington és szövetségesei 2022 februárja óta több mint 200 milliárd dollár értékben biztosítottak Kijevnek fegyvereket, lőszert és felszerelést, elhárítva az orosz figyelmeztetéseket, hogy ez nyílt konfrontációt kockáztat, és továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy ez nem teszi őket a konfliktus részesévé.

Ez is érdekelheti:  Megállíthatatlan a szuverenista erők szövetsége

Mind az Egyesült Államok, mind az EU ragaszkodik ahhoz, hogy Ukrajnának semmi köze a pénteki mészárláshoz egy moszkvai koncerthelyszínen, amikor fegyveresek több mint 130 embert öltek meg.

A támadással gyanúsított tádzsikok egy csoportját akkor fogták el, amikor megpróbáltak átkelni Ukrajnába. Vlagyimir Putyin elnök szerint azonban Moszkva nagyon szeretné kideríteni, ki rendelte el a támadást.

“Ez az atrocitás csak egy láncszem lehet azok egész sorában, akik 2014 óta harcolnak hazánk ellen, a neonáci kijevi rezsim kezét használva” – mondta Putyin hétfő este. “A nácik pedig, mint köztudott, soha nem haboztak a legmocskosabb és legembertelenebb eszközökhöz folyamodni céljaik elérése érdekében”.”

 

Kiemelt képen: Josep Borrell interjút ad a CNN vezető riporterének, Christiane Amanpournak/ Fotó: Printscreen

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük