KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Boris Johnson megpróbálta rábeszélni Trumpot, hogy támogassa Ukrajnát

Boris Johnson találkozott Donald Trump volt amerikai elnökkel, és megpróbálta meggyőzni őt „az ukrán győzelem rendkívüli fontosságáról” – közölte pénteken újságírókkal a volt brit miniszterelnök szóvivője. Azonban Trump továbbra sem hajlandó támogatni Kijev katonai céljait, ehelyett az Oroszországgal fennálló konfliktus diplomáciai megoldását szorgalmazza.

Johnson csütörtökön vacsorázott Trumppal – közölte szóvivője több amerikai és brit médiummal.

„Boris Johnson korábbi brit miniszterelnök találkozott Donald J. Trump korábbi amerikai elnökkel, hogy megvitassák az ukrajnai helyzetet és az ukrán győzelem kulcsfontosságú jelentőségét”

– közölték.

Johnson az elmúlt héten előadókörúton járt az Egyesült Államokban, hogy támogatást szerezzen Ukrajnának a Republikánus Párttól, amelynek szavazóbázisa egyre szkeptikusabb a Kijevnek nyújtott további amerikai támogatásokat illetően.

„Csak arra kérem önöket, hogy tartsanak ki mellette.” (Ukrajna mellett – szerk.)

– mondta hétfőn Texasban konzervatív lobbisták és adományozók előtt, hozzátéve, hogy támogatásuk

„hosszú távon jelentősen megtérül”.

Az ukrajnai orosz katonai művelet tavaly februári kezdetétől kezdve, és a miniszterelnöki tisztségéről való tavaly nyári lemondásán túl, Johnson következetesen Ukrajna és annak elnöke, Vlagyimir Zelenszkij egyik leglelkesebb támogatója volt. Johnson volt az egyik első nyugati vezető, aki Kijevben találkozott Zelenszkijjel, és állítólag tavaly áprilisban arra ösztönözte ukrán kollégáját, hogy lépjen vissza a török közvetítéssel létrejött békeszerződéstől.

Trump ezzel szemben többször felszólított a békére, Joe Biden amerikai elnököt azzal vádolva, hogy egy harmadik világháborút kockáztat azzal, hogy több tízmilliárd dollár értékű fegyvereket juttat Ukrajnának, Trump azt ígérte, hogy jövőre, megválasztása esetén „egy napon belül” rendezni fogja a konfliktust.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Boris Johnson köszönti Donald Trumpot a NATO-csúcson Londonban, Nagy-Britanniában, 2019. december 4-én © AFP/ Christian Hartmann

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Boris Johnson megpróbálta rábeszélni Trumpot, hogy támogassa Ukrajnát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük