Jó, ha nem feledjük! - Ezért nem tekinthető agresszornak Oroszország
Boleyn Anna angol királyné szerepében Jodie Turner-Smith

Boleyn Anna angol királyné szerepében Jodie Turner-Smith (+NIF megjegyzés)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A jamaikai Jodie Turner-Smith játssza Boleyn Anna angol királyné szerepét a ViacomCBS-hez tartozó Channel 5 csatorna új, három részes sorozatában.

Boleyn Anna angol királyné (Blicking Hall, 1507. május 5. – London, 1536. május 19.) VIII. Henrik második felesége. Felségárulás, hűtlenség stb vádjával (melyek valószínűleg hamisak voltak) lefejezték, később lánya, I. Erzsébet az anglikán egyház mártírjává nyilvánította. Annát Anglia népe nem igazán kedvelte; „a király szajhája”-ként emlegették. Miután nem tudott fiút szülni, és ellenségeit (Sir Thomas More-t és John Fisher püspököt) kivégeztették, a közvélemény még inkább ellene fordult. Anna lefejezése után Henrik népszerűsége nőtt.

Életéhez, halálához rengeteg legenda tartozik, ezekből több opera, dráma, film készült.

Ebbe a sorba csatlakozik most a Channel 5 filmje, ahol színes bőrű lesz a történelmileg amúgy hófehér Anna.

A film Annát feminista megvilágításba helyezi, életének utolsó hónapjaira fókuszálva, újragondolva harcát az akkori Anglia Tudor-féle patriarchális társadalmával.

Felül a modern, haladó, jamaikai, alul pedig az eredeti Anna.

Wertheim László

First.hu

NIF megjegyzés:
Csak azt nem értjük, ha a film végén – merthogy a valóság az valóság – lecsapják a fejét a színesbőrű Boleyn Annának, akkor ezzel a film rendezője hogyan fog elszámolni a BLM aktivistáknak. Hiszen ők hangoztatják a Black Lives Matter jelmondatot. Csak nehogy a rendező is a hóhér kezére kerüljön, bár akkor, ha későn is, de bizonyára rájönne, hogy történelmet hamisítani, nem szép, nem dicső és nem biztos, hogy szerencsés dolog.

 

Ez is érdekelheti:

“A fehér nacionalizmus a vírus!” – na, persze…, meg ami mögötte van

Facebook hozzászólások

%d bloggers like this: