Bőkezűen támogatta Soros György alapítványa az Izrael elleni erőszakra felhívó szervezeteket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai spekuláns és hálózata hatalmas anyagi támogatásban részesített – és részesít a mai napig – számos olyan csoportot, amelyek durva Izrael-ellenes kirohanások tömkelegét követték el az elmúlt években. Soros már másfél évtizeddel ezelőtt világossá tette, hogy szerinte a palesztinok nyomorúságáért Izrael tehető felelőssé, mely rendszeresen megsérti a nemzetközi jogot.

Soros György 2016 óta több mint 15 millió dollárt (mintegy 5,2 milliárd forint) juttatott olyan csoportosulásoknak, amelyek az elmúlt hetekben számos palesztinbarát és Izrael-ellenes tüntetést szerveztek – mutatott rá a New York Post.

Az ember a függöny mögött: Egy jelentés arról, hogyan korrumpálta meg a médiát Soros György propagandagépezete

A Nyílt Társadalom Alapítvány nyilvántartásának átvizsgálása után a lap arra a megállapításra jutott, miszerint a Soros-hálózat 13,7 millió dollárt adott a Tides Center-en – egy baloldali érdekvédelmi csoport – keresztül

számos olyan nonprofit szervezetnek, amelyek üdvözölték a Hamász véres támadásait, miközben azt állították, hogy a palesztinok az igazi áldozatok.

Sőt, a hálózat kedvezményezettjei közé tartozik az illinois-i székhelyű Adalah Justice Project, amely az október 7-i mészárlás napján egy fotót tett közzé az Instagramon egy buldózerről, amely lebontja az izraeli határkerítés egy részét, a képaláírás pedig a következő volt: „Az izraeli gyarmatosítók azt hitték, hogy kétmillió embert ejthetnek csapdába egy szabadtéri börtönben. Minden kalitka feltárul egyszer.

Dan Schneider, egy konzervatív médiafigyelő csoport alelnöke a New York Postnak elmondta, hogy „Soros György és fia, Alex régóta támogatják a világ legradikálisabb szervezeteit, ezek közé tartoznak a Hamász-párti szervezetek is, amelyek a legborzalmasabb erőszakot támogatják. Soros György úgy tűnik, nagyon eltökélt, hogy továbbra is támogatja az olyan antiszemita szervezeteket, amelyek fel akarják forgatni a nyugati civilizációt”.

A lap által közzétett információk nem meglepőek annak fényében, hogy a Financial Times például már 2007-ben arról írt, hogy Soros György szerint hatalmas hibát követ el a Bush-adminisztráció a Közel-Keleten az izraeli kormány azon döntésének támogatásával, amely szerint nem hajlandó elismerni egy olyan palesztin egységkormányt, amelyben a Hamász is részt venne. A spekuláns akkor kifejtette,

a mindenkori izraeli kormánynak kötelessége volna párbeszédet folytatnia a terrorszervezettel, az izraeliek és a palesztinok közötti megromlott viszonyért pedig egyértelműen az előbbit tette felelőssé.

2009-ben a Nyílt Társadalom Alapítvány aktív kampányba kezdett azért, hogy felhívja Európa és az Egyesült Államok törvényhozóinak figyelmét arra, hogy Izrael rendszeresen megsérti a nemzetközi jogot. Kiszivárgott dokumentumok tanúskodtak arról, hogy a hálózat palesztin és izraeli emberi jogi csoportoknak nyújtott támogatásai egy nagyobb stratégia részei voltak, amelynek a végső célja az amerikai kongresszus, az újságírók és a kormányzati tisztviselők befolyásolása volt.

hirado.hu

Kiemelt képen: George Soros / Eric Piermont / AFP

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük