KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bloomberg: Az év végére Európát utoléri az „áramütés”

A globális energiaválság ez év végére lefedi Európát, ahol az energiaárak meredek emelkedése várható – írta Javier Blas szakértő, a Boomberg rovatvezetője.

A Bloomberg beszámolója szerint a kollektív Nyugat által Moszkva ellen indított nagyszabású gazdasági háború a szén, és a legfontosabb energiahordozók árának jelentős drágulását okozta. A következő lépés az „áramütés” lesz.

Az olajválság egyfajta cunamiként éri a gazdaságot, a hatása azonnali és pusztító. Az energiaválság hatása olyan mint a dagály, lassú és kérlelhetetlen.

Nagy problémák várnak az európaiakra a közüzemi díjak tekintetében.

Az európai közszolgáltatók hónapokkal előre vásárolják meg az áramot a nagykereskedelmi piacról, hogy szinten tartsák ügyfeleik költségeit. Így a határidős szerződések jelenlegi drágulása tulajdonképpen hozzájárul ahhoz, hogy az év végi és a jövő évi kiskereskedelmi árak jelentős mértékben emelkedjenek”

– jegyzi meg a szakemberAz ügyet az európai atomerőművek termelékenységi szintjének csökkenése is bonyolítja. Ráadásul Európa lakossága már most is példátlan mértékű inflációval néz szembe – a kormányoknak hamarosan eurómilliárdokat kell kifizetniük, hogy megóvják a lakosságot a teljes csődtől.

„Ha az olajsokk inflációs hullámot okozott, akkor az áram árának áramütésszerű emelkedése tovább emeli az inflációs hullámot”

– hangsúlyozza az elemző.

Az áram költsége a szakember szerint havonta változik – a növekvő számlák egyre nagyobb pánikot keltenek a felháborodott európaiak körében.

A rendelkezésre álló adatok szerint a következő évi párizsi villamosenergia-költség már meghaladja a 300 eurót megawattóránként – januárban ez a szám még kevesebb, mint 130 euró volt.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük