KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bloomberg: a Biden-kormányzat már az amerikai hadsereg pénzét tervezi Ukrajnának adni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai kormány azt fontolgatja, hogy az amerikai hadsereg költségvetését megcsapolja, hogy biztosítsa Ukrajnának az égető szükségű katonai támogatást – jelentette szerdán a Bloomberg az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.

Az egyik forrás azt mondta a hírügynökségnek, hogy a végső döntés még nem született meg. A Fehér Ház által a Pentagon tartalékaiból állítólag kért összeg – mintegy 200 millió dollár – csak töredéke annak a 61 milliárd dolláros ukrajnai csomagnak, amelyet Biden elnök a kongresszustól kért.

Az elnök csütörtöki State of the Union beszédében ismét arra fogja sürgetni a törvényhozókat, hogy hagyjanak jóvá újabb segítséget Kijevnek – írja a Bloomberg. A szenátus a múlt hónapban támogatta a segélycsomagot, de a politikai belharcok miatt a képviselőházban elakadt.

A képviselőházi republikánusok eddig nem voltak hajlandóak támogatni Biden törvényjavaslatát, abban a reményben, hogy nyomást gyakorolhatnak az elnökre, hogy szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe a mexikói határon átkelő illegális migránsok beáramlásának kezelésére.

A kongresszusi fennakadás kritikus időszakban történik Ukrajna számára, amelynek csapatai az elmúlt hetekben kénytelenek voltak visszavonulni több kulcsfontosságú pozícióból a Donbasszban. Volodimir Zelenszkij elnök és más kijevi tisztviselők a lőszer- és egyéb felszereléshiányra hivatkoztak a harctéren elszenvedett veszteségek okaként.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Joe Biden elnök üdvözli Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt a Fehér Ház Ovális Irodájában 2023. szeptember 21-én Washingtonban. © Getty Images / Getty Images

Ez is érdekelheti:  Fehér Ház: Az USA nem fog harcolni Ukrajnáért

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük