Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bizonyíték: az európai baloldal finanszírozza a DK-közeli portált

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Nyugati Fény elnevezésű portálba önti a pénzt az Európai Parlament szocialista frakciója – olvasható a Transzparens Újságírásért Alapítvány tényfeltáró cikkében.

A Transzparens Újságírásért Alapítvány elemzői médiamonotorozási programjuk soránfigyeltek fel rá, hogy a kormánykritikus, DK közeli Nyugati Fényt fizetett hirdetéseken keresztül finanszírozza az S&D (Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége).

Az Alapítvány oldalán nyilvánosságra hozott képernyőfelvételeken jól látszik, hogy az Európai Parlament baloldali frakciója célzottan a Nyugati Fényben ad fel politikaihirdetéseket. További érdekesség, hogy a Nyugati Fény kiadója, a Western Light s.r.o eredetileg is külföldön, Szlovákiában került bejegyzésre és papíron továbbra is ott folytat üzleti tevékenységet.

Az Alapítvány szerint problematikus, hogy külföldről, külföldi pénzekkel próbálják befolyásolni a magyar médiahelyzetet és azon keresztül a hazai politikai alakulását. Pláne, hogy egy olyan szerv frakciójától érkezik a pénz, melynek alelnökét nemrég korrupciósvádak alapján tartóztatták le.

Nem ez az első eset az elmúlt hónapokban, hogy a baloldali média finanszírozása mögött felsejlik a külföldi beavatkozás árnya. Nemrégiben járta be a magyar sajtót a hír, hogy a Telex amerikai pénzből indít Akadémiát. A lap ugyanis az Amerikai Külügyminisztérium egyik alosztályától 300 millió forintnyi támogatást kapott erre.

A Transzparens Újságírásért Alapítvány kiemeli, az ilyen jellegű külföldről érkező hirdetések veszélyeztetik a magyar média függetlenségét.

Mandiner

Kiemelt kép: MH

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: