Bige László kartellezése 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bige László kartellezése 7 év alatt 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak – írta Nagy István agrárminiszter csütörtökön Facebook-oldalán.

Bige László baloldali oligarcha (NIF felirat)

„Számomra a magyar vidék az ország bázisa, értékes erőforrása, hazánk éléskamrája. Én hiszek a vidéket fenntartó gazdák erejében.

Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy bárki nyerészkedjen a magyar gazdákon, hiszen így nemcsak a vidéket sodorja nehéz helyzetbe, hanem egész Magyarországot”

– írta az agrárminiszter.

Hozzátette, „nem hagyhatom, hogy hosszú évek kemény munkája kárba vesszen. A GVH-val együttműködő szereplők adataiból a kartellezés ténye kiderült, Bige Lászlót a GVH több mint 11 milliárd forintra bírságolta”. Ez tény, hiába igyekeznek elterelni erről a figyelmet – fogalmazott.

„Tudomásom szerint senki nem bíztatta arra a termelőket, hogy ne vegyék meg a műtrágyát. Bige László igyekezett vásárlási kényszerbe hozni őket, hiszen azt mondta, hogy decemberben egy napig szolgálják ki a magyar vevőket”

– írta Nagy István.

Megjegyezte, Bige László most már próbál ebből kifele hátrálni, megfutamodott, de már késő, a gazdák szemében és a közvélemény előtt is elveszítette minden szavahihetőségét, hitelességét

A miniszter szerint Bige László a gazdák és a magyar családok kárán nyerészkedik, és tenné ezt tovább. „Agrárminiszterként, a magyar kormány tagjaként ezt nem hagyhatom” – szögezte le.

Nagy István Deák Ferenc szavaival zárta bejegyzését: „kockáztathatunk mindent a Hazáért, de a Hazát kockáztatni semmiért nem szabad.”

MTI

Kiemelt képen Nagy István agrárminiszter (fotó: Nagy István miniszter közösségi oldala)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük