KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bevetették az oroszok a félelmetes BMPT Terminátorokat, videón a pusztítás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A BMPT-k elsődleges célja, hogy harckocsizó alakulatokat támogassanak gyalogság likvidálására specializálódott fegyverzettel.

A napokban az orosz haderő bevetette a csecsen háború tanulságaiból életre hívott BMPT Terminator harckocsi-támogatójárműveket a frontvonal egyik legintenzívebb szakaszán, a Kreminna téréségben zajló harcokban, ahol nyomjelzős lövedékekkel vették fel a harcot ukrán gyalogsági alakulatokkal – olvasható a Portfolio cikkében. Az összecsapásról az orosz Zvezda News tett közzé videókat:

A portál szerint a BMPT-k elsődleges célja, hogy harckocsizó alakulatokat támogassanak gyalogság likvidálására specializálódott fegyverzettel.

Akár tankok ellen is bevethető

Az elsősorban T-72-es alvázra épített harcjárművek fő fegyverzetét két 30 milliméteres gépágyú képezi, melyet kiegészít 4 Ataka páncéltörő rakéta, 2 sorozatgránátvető és egy PKTM géppuskka is. A BMPT-k kifejezetten városi harcokra optimalizált eszközök, melyek jelentős pusztítást képesek véghez vinni ellenséges gyalogsági alakulatok élőerejében, de a 30 milliméteres gépágyú valószínűleg könnyebben páncélozott járműveket is képes harcképtelenné tenni, miközben a négy Ataka-indító akár ellenséges tankokkal is fel tudja venni a harcot.

Mandiner

Kiemelt kép: BMPT-Terminator / Anton Novoderezhkin/TASS

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: