KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Betörtek az izraeli parlament ülésére a gázai túszok hozzátartozói

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az izraeli parlament egyik bizottsági ülésére bejutott a Hamász fegyveresei által túszul ejtett gázai túszok rokonainak egy csoportja hétfőn Jeruzsálemben – írta a Reuters.

Azt követelték a törvényhozóktól, hogy tegyenek többet szeretteik kiszabadításáért. A Reuters szerint a nagyjából húsz ember akciója erősödő belső ellenvéleményt jelez. Az egyik demonstráló nő a Hamász október 7-i támadása során elrabolt három családtagjának fényképét tartotta a kezében.

Csak egyet szeretnék élve visszakapni, háromból egyet! – mondta a nő a Knesset Pénzügyi Bizottságának ülésén.  Más tüntetők fekete pólóban táblákat tartottak a kezükben, amelyeken kifogásolták, hogy a képviselők itt ülnek, miközben a rokonaik életveszélyben vannak. „Engedjétek el őket most, most, most!” – skandálták.

Moshe Gafni, a Netanjahu koalíciójához tartozó ultraortodox zsidó párt vezetője, egyben a testület elnöke leállította a folyamatban lévő gazdasági tájékoztatót, igyekezett megnyugtatni a tüntetőket. Gázában nagyjából 130 túsz maradt, Netanjahu elnök vasárnap elutasította a Hamász által a háború befejezésére és a túszok szabadon bocsátására vonatkozó feltételeket.

A túszok és az eltűnt személyek családjainak fóruma azt követelte az elnöktől, hogy egyértelműen mondja ki, nem engedik el a civileket, katonákat és másokat, akiket az októberi összeomlás során elraboltak.

Ha a miniszterelnök úgy dönt, hogy feláldozza a túszokat, vezető szerepet kell mutatnia, és őszintén meg kell osztania álláspontját az izraeli nyilvánossággal

– olvasható a közleményükben.

A demonstrálók Benjamin Netanjahu miniszterelnök tengerparti otthona, valamint a Knesset épülete előtt is táboroztak, a háború egyoldalú befejezését vagy a kemény jobboldali kormányt megbuktató választásokat követeltek.

Vadhatjások

Ez is érdekelheti:  Francia külügyminiszter: a franciák nem fognak meghalni Ukrajnáért

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük