KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Joe Biden súlyosan félreismerte az oroszokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Amerikában a demokrata párti oldal jól tudja, ha elveszíti a választást, Donald Trump nekifog a számlák rendezéséhez, miután 2020-ban ellopták tőle a győzelmet, majd négy éven keresztül megalapozatlan jogi üldöztetésnek tették ki, miközben a választási csalásokkal szembeni beadványok ez­reit mind elutasították.

A Biden klán ténylegesen rács mögött végezheti. Hogy mentse a menthetőt, Joe Biden – akinek a felmérések szerint mélyponton van a támogatottsága – mindent megmozgat, hogy elzárja az utat ellenfele elől, továbbá késleltessen egy újabb ukrajnai kudarcot, miután korábban megalázó módon, fejvesztve menekült el Afganisztánból.

A jogi manőverek, így a Trump megválaszthatóságának meghiúsítását célzó törekvések mellett a katonai eszkaláció is ennek eszköze.

A NATO fokozza a közös hadgyakorlatokat és manőverezéseket a feltételezett orosz fenyegetéssel szemben. Az öt európai országban tárolt taktikai atomfegyvereket nagyobb csapásmérő képességű, modernizált verzióra cserélik le. A svéd és finn katonai támaszpontok máris Washington bűvkörében vannak, hogy oda amerikai csapatokat és fegyverzetet telepítsenek.

A Pentagon tovább szorítja Oroszországot a satuba.

Ha Vlagyimir Putyin is olyan felelőtlen lenne, mint a NATO őrültjei, a földkerekség már nukleáris tűzben hamvadna.

Kilencszázmilliárd dolláros védelmi költségvetésével és világszerte több mint nyolcszáz támaszponttal a kardcsörtető Amerika nem fogadja el az elkerülhetetlen ukrajnai vereséget. Márpedig bele kell törődnie, ugyanis Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter legutóbbi összesítése szerint 2023 az ukrán hadsereg támadóképességének lerombolásával zárult. Az elmúlt évben az ukrán veszteségek meghaladták a 215 ezer főt és a 28 ezer harceszközt – tette hozzá Sojgu, kijelentve, hogy az orosz csapatok a frontvonal egészén fölényben vannak. „Nyugati támogatóinak asszisztálása mellett a kijevi rezsim továbbra is katonákat küld a vágóhídra, és minden eszközt bevet, hogy feltöltse az ukrán hadsereg sorait” – mondta az orosz miniszter, így vonva le a következtetést: mindez nem változtatja meg a helyzetet az arcvonalon, mindössze meghosszabbítja a konfliktust. Moszkva értékelése szerint 2023 decemberére az ukránok összesen 383 ezer katonát veszítettek az orosz offenzíva csaknem két évvel ezelőtti megindítása óta, ebből pedig 160 ezret a tavaly nyári ellentámadásuk során, amely haszontalan vérfürdőnek bizonyult.

Ez is érdekelheti:  Sulyok Tamás szerint őt minden Magyarországhoz és a magyarságához köti

Kijev azonban nem kapitulál, hanem félmillió új katona csatasorba állításával törekszik veszteségeinek ellensúlyozására. A lényeg, hogy még kihúzzák pár hónapig, a novemberi amerikai választásokig. Az igazság az, hogy a NATO igen kritikus helyzetben van. Miközben Putyin azt látja, hogy minden egyes nap 1500 új önkéntes száll harcba a hazája védelmére, a nyugati hadseregek már nem tudnak toborozni. Az amerikai hadsereg kolosszális költségvetése dacára sem vonzza többé a fiatalokat. Hozzájárult ehhez a Covid-válság, amely elüldözte azokat, akik nem voltak hajlandók beoltatni magukat, az afganisztáni vereség, valamint a woke-ideológia és az LMBTQ-téboly beférkőzése a hadseregbe. A szoknya és a magas sarkú lábbeli a férfi katonák esetében kavarodáshoz vezet.

Vegyük ehhez hozzá az amerikai hadsereg technológiai lemaradását – még mindig nem diktálja a tempót a hipersebesség területén –, és akkor értjük, hogy a haditengerészetnek sincs már megfelelő hadereje repülőgép-hordozói felfegyverzésére.

Azoknak, akik még nem értették meg, mit jelent a mai orosz hadsereg, íme egy felsorolás a Putyin csapatainak rendelkezésére álló arzenálról: nukleáris meghajtásuknak köszönhetően korlátlan hatótávolságú hiperszonikus robotrepülőgépek, hatalmas szökőár előidézésére képes lekövethetetlen tenger alatti drónok, az elektronikai hadviselés védelmi céllal is gyártott zavaróberendezései, a világon páratlan lézerfegyverek stb.

Az amerikaihoz képest mintegy tizedakkora védelmi költségvetésével Oroszország képesnek bizonyult a hidegháború után megbomlott stratégiai egyensúly helyreállítására az Egyesült Államokkal szemben. Az európai vakarcsok, akik szájhősködnek az orosz medvével, miközben három napra elegendő lőszerük maradt csak vele szemben, jobban tennék, ha újjáépítenék a hadseregeiket, hogy azok megérdemeljék ezt a nevet, semmint hogy tiszta veszteségként Ukrajnát fegyverezzék fel.

Ami pedig az Egyesült Államokat illeti: ha a NATO-manőverekkel és a taktikai atomfegyverekkel való fenyegetéssel gondolja megfélemlíteni Putyint, akkor súlyosan téved. Moszkva technológiai fölénye minden területen elsöprő, az orosz hazafias szellem pedig 1945 óta töretlen maradt.

Ideje felhagyni a terméketlen eszkalációval és elismerni, hogy a vesztesek táborát választottuk. Putyin ugyanis nem fogja elveszíteni ezt a háborút.

Írta: Jacques Guillemain

A szerző nyugalmazott francia katonatiszt, a Riposte Laïque hírportál publicistája

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Joe Biden / Fotó: Sky New video printscreen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Joe Biden súlyosan félreismerte az oroszokat

  1. Valóban aggódhatunk Európa békéje miatt, de szerintem ezt nem az „orosz agresszió” fenyegeti, hanem a muszlim migránsok. Az oroszoknak az felelne meg, ha békésen üzletelne az EU-val, adná az olcsó energiát és nyersanyagot, cserébe a minőségi iparcikkekért. Persze ez az USA érdekeit sértené, éppen ezért provokálta ki a háborút Ukrajna heccelésével (Majdan) majd támogatásával. (Erre mondják, hogy akinek ilyen barátja van, annak nincs is szüksége ellenségre.) Ajjaj, nem irigylem a gyerekeimet! Ha az őslakos fehérek továbbra is egy gyereket szülnek, és a betelepült muszlimok 4-6-ot, 40 év múlva többségbe kerülnek, annak minden következményével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük