KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Berlusconi: Putyinnak nincs kivel tárgyalnia Ukrajnával kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Silvio Berlusconi, egykori olasz miniszterelnök kijelentette, azért nem folynak legmagasabb szintű érdemi tárgyalások az ukrajnai helyzet megoldásáról, mert a világ vezetői között nincs olyan diplomata, aki méltó lenne Vlagyimir Putyin tárgyalófelének. Ezt Berlusconi a  Fanpage nevű portálnak nyilatkozta.

„Nincsenek megfelelő vezetőink sem a világon, sem Európában. Ilyen feltételek mellett Putyin úr korántsem ül le tárgyalóasztalhoz”

– idézi a portál Berlusconit.

A volt kormányfő hozzátette: a konfliktusban Olaszország is érintett, mivel „fegyvert szállít” Ukrajnának.

„A kézi lőfegyverek után harckocsikat és nehézfegyvereket küldünk. És, hogy mit jelent mindez? Azt, hogy a szankcióknak súlyos következményei lesznek a gazdaságunkra, és még nagyobb hatással lesznek Afrikára, ahonnan még nagyobb menekülthullám indul majd el. Ez az ukrajnai helyzet legnagyobb veszélye

– mondta Berlusconi.

Jen Psaki, Fehér Ház szóvivője május 10-én kijelentette, hogy a Kijevnek nyújtott katonai segítség sokkal „hatékonyabb”, mint az Oroszországgal folytatott tárgyalások, kommentálva Biden kijelentését arról, hogy Washington miért nem kezd közvetlen tárgyalásokat Moszkvával az ukrajnai és a donbászi helyzet megoldása érdekében.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: