KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Berlinben nem csak a költségvetést kozmetikázzák

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Annalena Baerbock (Zöldek) alighanem minden idők legdrágább politikusa. Az AfD adatigényléséből derült ki, hogy tavaly 136 552 eurót költött sminkesekre és fodrászra. Ez átszámolva 51 103 482 forint, amiért a német főváros Charlottenburg kerületében egy kétszobás lakást lehet kapni.

A „feminista külpolitika” úttörője egyébkén havi 8925 eurós átalánydíjat fizetett sminkesének (ÁFA-val együtt) a költségtérítése terhére.

Fontos megjegyezni, hogy ez többletkiadás: a szövetségi kormánynak vannak munkaviszonyban foglalkoztatott sminkesei, fodrászai, Baerbock azonban fontosnak tartja, hogy „külsős szakértőt” is alkalmazzon. Összességében egyébként a német kabinet csak az idei első félévben mintegy félmillió eurót, 187 120 273 forintot fordított a megbízott fodrászok, sminkesek, kozmetikusok és fotósok költségeire.

A német kormányt amúgy törvény kötelezi a takarékosságra. A szépészeti kiadások pedig nem látszanak meg a „jelzőlámpa koalíció” (szociáldemokraták, liberálisok, zöldek) támogatásán. Az INSA legfrissebb, július 17-i felmérése szerint a centrista CDU/CSU 27, a nem csak nevében keresztény-konzervatív AfD 20,5, a szocialista Baloldal pedig 5 százalékon áll, szemben az SPD 18, a Zöldek 14 és az FDP 7 százalékával.

Az is igaz ugyanakkor, hogy Annalena Baerbock a második legnépszerűbb kormánypárti politikus: 37 százalék elégedett a teljesítményével, és „csupán” 58 százalék nem, ami saját mezőnyében tényleg jó eredménynek számít.

Magyar Hírlap

Kiemelt képen: Annalena Baerbock / Fotó:  HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

One thought on “Berlinben nem csak a költségvetést kozmetikázzák

  1. Kétségtelen, hogy sokkal szebb, mint Lavrov. Csak az a baj, hogy Lavrov kb ugyanannyival okosabb. Na, hagyjuk. Jó nekünk a mi Péterkénk.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: