KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Berágtak az ukránok Toroczkai Twitter bejegyzése után

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom (párt) elnöke, országgyűlési képviselő, a lengyel függetlenség napja alkalmából Twitter bejegyzésben gratulált Lengyelországnak, amelyben azt írta, “Ma van a lengyel függetlenség napja. Isten éltesse Lengyelországot! Találkozzunk újra a közös lengyel-magyar határon!“

Ez egy erőteljes utalás Ukrajna felosztására és az egykori lengyel és magyar területek visszaadására.

A bejegyzéshez egy képet is illusztrált, amely 1939-ben készült, amikor az 1938. november 2-án meghozott „I. bécsi döntés“ értelmében a Felvidék egy része és Kárpátalja visszakerült Magyarországhoz. Ezeket a területeket Trianonban 1920-ban egy diktátummal, aljas módon elcsatolták az ezeréves Magyarországtól.

A fényképen egy lengyel és egy magyar határőr kezet fog a lengyel-magyar közös határon. A kép Uzsok település közelében készült, ami ma nem messze található az ukrán-lengyel határtól.

Azt lehet mondani, hogy az ukránokat zavarba hozta a gratulációnak ez a történelmileg teljesen igaz formája. A „nezalezhnaya”, vagyis a „független“ ukrán külügyminisztérium szóvivőjének reagálását egy Facebook bejegyzésben tették közzé, amelyben azt követelik, hogy ítélje el a magyar kormány az ilyen felelőtlen, revizionista kijelentéseket.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük