Berágtak az ukránok Toroczkai Twitter bejegyzése után

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom (párt) elnöke, országgyűlési képviselő, a lengyel függetlenség napja alkalmából Twitter bejegyzésben gratulált Lengyelországnak, amelyben azt írta, “Ma van a lengyel függetlenség napja. Isten éltesse Lengyelországot! Találkozzunk újra a közös lengyel-magyar határon!“

Ez egy erőteljes utalás Ukrajna felosztására és az egykori lengyel és magyar területek visszaadására.

A bejegyzéshez egy képet is illusztrált, amely 1939-ben készült, amikor az 1938. november 2-án meghozott „I. bécsi döntés“ értelmében a Felvidék egy része és Kárpátalja visszakerült Magyarországhoz. Ezeket a területeket Trianonban 1920-ban egy diktátummal, aljas módon elcsatolták az ezeréves Magyarországtól.

A fényképen egy lengyel és egy magyar határőr kezet fog a lengyel-magyar közös határon. A kép Uzsok település közelében készült, ami ma nem messze található az ukrán-lengyel határtól.

Azt lehet mondani, hogy az ukránokat zavarba hozta a gratulációnak ez a történelmileg teljesen igaz formája. A „nezalezhnaya”, vagyis a „független“ ukrán külügyminisztérium szóvivőjének reagálását egy Facebook bejegyzésben tették közzé, amelyben azt követelik, hogy ítélje el a magyar kormány az ilyen felelőtlen, revizionista kijelentéseket.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük