KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Belgrádba utazott ma Orbán Viktor miniszterelnök

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Új szintre emeljük a hadiipari együttműködést Szerbiával

Belgrádban tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Aleksandar Vucic szerb államfővel; a megbeszélés fő témája a két ország hadiipari együttműködésének elmélyítése volt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnököt Szalay-Borovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója és Kovács József nemzeti információs államtitkár is elkísérte Belgrádba.

A tárgyaláson áttekintették Magyarország és Szerbia katonai együttműködésének lehetőségeit; megállapították: a következő években megnyílik az út a haditechnikai és haderőfejlesztési kooperáció új szintre emeléséhez.

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic megvitatták az európai biztonsági helyzetet és az ukrajnai háború fejleményeit, valamint a Nyugat-Balkán európai integrációjának perspektíváit is.

Ezt követően közösen látogatnak el a batajnicai légibázisra, ahol a Szerb Fegyveres Erők Napja alkalmából megrendezett „Gránit 2023” nyilvános katonai képességbemutató eseményt tekintik meg – ismertette a programot Havasi Bertalan.

 

Kiemelt kép: Belgrád, 2023. április 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) és Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök (b) munkareggeli keretében tárgyal Belgrádban 2023. április 22-én. A kormányfő mellett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (takarásban j4). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: