KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Beleálltak Szijjártóba a szlovák EP-képviselők

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A képviselők „felhívták Szijjártó figyelmét, hogy Szlovákia a Transparency International korrupció-érzékelési rangsorában 28 hellyel áll jobban, mint Magyarország”.

Ivan Stefanec (KDH) szlovák EP-képviselő hivatalos levelet kezdeményezett Szijjártó Péter magyar külügyminiszterhez – amelyet hét másik szlovák EP képviselő is aláírt – a szlovák rendőri szervek fellépésével kapcsolatos közelmúltbeli megjegyzései kapcsán, írja az Aktuality.sk.

A magyar diplomácia vezetőjének írt levelében Stefanec emlékeztetett arra, hogy a demokratikus országokban a rendőri hatóságok politikai beavatkozás nélkül járnak el. Stefanec és más szlovák EP képviselők arra is felhívták Szijjártó figyelmét, hogy

Szlovákia a Transparency International korrupció-érzékelési rangsorában 28 hellyel áll jobban, mint Magyarország, amely a 77. helyen áll.

A Paraméter szlovák lap szerint a „külpolitikailag elszigetelt” Orbán-kormánynak jól jönne, ha a magyarok sanyargatásában jeleskedő smer-esek kerülnének hatalomra. Mint írják: „Orbán beficult minisztere komplett hülyének nézi a szlovákiai magyarokat!”

Mandiner

Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: