KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA megerősítette az Ukrajnán belül működő amerikai különleges erőkről szóló jelenlétet

John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője – bizonyos mértékig – megerősítette a Pentagon kiszivárogtatásainak egyik legégetőbb leleplezését az Ukrajnán belül működő amerikai különleges erőkről az Oroszországgal való konfliktusban.

Washington és néhány NATO-szövetségese különleges erőket állomásoztat Ukrajnában, Kirby – jelentette ki elismerve, hogy van „némi amerikai katonai jelenlét”, de azt állította, hogy ezek csak a kijevi amerikai nagykövetségen működik. A Fox News riporterének Joe Biden elnök észak-írországi útja alkalmából nyilatkozott Kirby, aki nem volt hajlandó közölni a helyszínen lévő amerikai csapatok konkrét létszámát.

„Van egy kis amerikai katonai jelenlét a nagykövetségen a védelmi attasék irodájával együtt, hogy segítsen nekünk az Ukrajnába be- és onnan kifelé tartó anyagok ellenőrzésében” – mondta Kirby. „Tehát ezek a nagykövetséghez és a védelmi attaséhoz vannak rendelve.”

Az amerikai csapatok „nem harcolnak a csatatéren” – tette hozzá Kirby. Az amerikai katonák nem részletezett biztonsági szolgáltatásokat is nyújtanak – jelentette a Fox News, anélkül, hogy megnevezte volna az információ forrását.

„Nem változott az elnök rendelkezése, miszerint nem lesznek harcoló amerikai csapatok Ukrajnában” – tette hozzá Kirby.

Biden megpróbál a Kijev támogatása és a Moszkvával való közvetlen konfliktus kiprovokálása közötti vékony határvonalon egyensúlyozni. Orosz tisztviselők többször figyelmeztettek arra, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai segítség fokozása növeli a világ nukleáris szuperhatalmai közötti összecsapás kockázatát.

A The Guardian kedden arról számolt be, hogy március 1-jén közel 100 tagú különleges NATO-egység, köztük 50 brit is tevékenykedett Ukrajnán belül. Az Egyesült Államoknak 14, míg Franciaországnak 15 különleges katonája volt az országban a brit hírportál által idézett állítólagos Pentagon-dokumentum szerint. A hivatalosan Ukrajnában tartózkodó 100 amerikai közül 71-et a külügyminisztérium, 29-et pedig a Pentagon alkalmazott a Declassified brit hírügynökség szerint.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: John Kirby / AP / Susan Walsh

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük