KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA 500 milliárd dollárral növelte adósságát egy hónap alatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai államadósság 20 nap alatt több mint 500 milliárd dollárral nőtt, és elérte a 33,5 billió dollárt – derül ki a amerikai pénzügyminisztérium múlt heti adataiból.

Szeptember 18-án a kincstár arról számolt be, hogy a szövetségi kormány által a működési kiadások fedezésére felvett kölcsönök összege 33,04 billió dollár volt. Washingtonnak három hónapba telt, hogy 32 billió dollárról a jelenlegi szintre tornázza ezt fel.

Az adósságplafont, amelyet hivatalosan 31,4 billió dollárban állapítottak meg, már 2023 januárjában túllépték.

Az amerikai gazdaság teljes teljesítménye mindössze 25,46 billió dollár volt, ami azt jelenti, hogy a gazdaság teljesítményét 33,5%-kal kellene növelni ahhoz, hogy az államadósságot fedezni tudják.

A Fehér Ház sürgette a Kongresszust, hogy emelje fel a határértéket. Június 3-án Joe Biden elnök aláírta azt a kétpárti adósságtörvényt, amely lehetővé tette a limit 2025 januárjáig történő feloldását, és ezzel elkerülhetővé tette az államcsődöt.

A republikánusok és a demokraták hetekig hevesen vitatkoztak az adósságlimit emeléséről szóló megállapodásról. A kiadási prioritások körüli elhúzódó vita veszélyeztette az intézkedés jóváhagyását, mivel félő volt, hogy a képviselőházban a többségben lévő republikánusok nem támogatják majd a költségvetésről szóló törvényt.

Egy fizetésképtelenség korlátozta volna a kormány hitelfelvételi és fizetési képességét, ami esetleg pénzügyi összeomlást idézhetett volna elő a tengerentúlon, ami más országok gazdaságára, az árakra és a jelzáloghitelek kamatlábaira is negatívan hatott volna.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Joe Biden / Getty Images / Anna Moneymaker /

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Kik állnak valójában Magyar Péter mögött? - összefüggések, tények, bizonyítékok

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük