KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukránok szavazóhelyiségekre mértek csapást Herszonban és Zaporozsjéban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz választási bizottságok Herszon és Zaporozsjei területen több ukrán támadásról számoltak be a folyamatban lévő elnökválasztásra megnyitott szavazóhelyiségek ellen.

Szombat reggel az ukrán erők egy drónról robbanószerkezetet dobtak le, amely a Zaporozsjei terület egyik falujában, Blagovescsenkában lévő szavazóhelyiséget vette célba – mondta a TASZSZ-nek Natalja Rjabenkaja helyi választási megbízott.

Azt állította, hogy “valamilyen foszforos lőszerről” lehet szó, a helyszínre érkezett orosz katonai személyzet tájékoztatása szerint. A támadásnak nem voltak áldozatai, és anyagi kár sem keletkezett.

“Nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, várjuk az embereket, minden szavazni vágyó állampolgárt” – mondta a tisztségviselő a hírügynökségnek.

Pénteken a Herszon régió választási bizottsága azt közölte, hogy az ukrán erők épületeket lőttek Kakhovka városában, valamint Brilevka faluban, ahol többen is megsérültek, konkrét adatokat ugyanakkor nem közöltek

“Sajnos a polgárok választási szabadsága olyan, mint egy szálka a kijevi rezsim torkán” – írta a bizottság a Telegramon. A tisztviselők ugyanakkor megerősítették, hogy folytatják munkájukat, és biztosítják, hogy a helyiek leadhassák a szavazataikat még az ellenség megfélelmlítési kísérletei ellenére is.

Percekkel később a tisztviselők arról számoltak be, hogy Szkadovszk városában egy szavazóhelyiség előtti szemetesben egy rögtönzött pokolgépet robbantottak fel, de az incidensnek szerencsére nem voltak áldozatai.

A helyi hatóságok szerint a választási részvétel Herszon régióban szombaton, a szavazás második napján elérte a 77 százalékot. A zaporozsjei régióban a választásra jogosultak több mint 72%-a adta le szavazatát.

A két volt ukrán régió 2022 végén népszavazások eredményeként csatlakozott Oroszországhoz, a Donyecki és a Luganszki Népköztársasággal együtt.

A folyamatban lévő elnökválasztás három napon át tart, március 15-én kezdődött és március 17-én zárul. A hivatalban lévő államfő, Vlagyimir Putyin mellett három másik jelölt – Leonyid Szluckij, Nyikolaj Haritonov és Vlagyiszlav Davankov – verseng az ország legmagasabb tisztségéért.

Ez is érdekelheti:  Fico: Szlovákia ellenezni fogja Ukrajna NATO-csatlakozását

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: választás Oroszországban / Fotó: © Sputnik/Konstantin Mihalchevskiy

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük