Az ukrán hadsereg először vetett be amerikai rakétarendszert a Donbasszban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Néhány órával ezelőtt kelt a hír, hogy az ukrán hadsereg most először mért csapást a donyecki néphadsereg állásaira, Ukrajnának nemrég szállított amerikai fegyverekkel.

Így az Avia.pro hírügynökség értesülései szerint az ukrán hadsereg legalább egy lövést leadott a „TOW” nevű amerikai tankelhárító rakétarendszerből. Ennek következtében a Donyecki Népköztársaság (DNR) Népi Milíciájának veszteségei és sebesültjei vannak.

A kapott információ szerint az ukrán fegyveresek tüzet nyitottak a Donyecktől nem messze elterülő Krasznij Partyizan település (1) területére. Ennek során aknavetőkből lőttek, de legalább egy lövést leadtak a „TOW” rakétakilövő rendszerből is. Objektív forrásból származó értesülés szerint ezt a fegyvert a Donbasszban most először vetették be. Ennek során szakértők nem zárják ki, hogy a NATO instruktorainak felügyeletével mérték ezt e csapást a DNR Népi Milíciájának állásaira. Ezek az instruktorok egyébként pár napja érkeztek Ukrajnába.

Az ukrán hadsereg először vetett be amerikai rakétarendszert a Donbasszban

A legutolsó hírek szerint az ukrán hadsereg tüzérségi támadása következtében legalább egy donyecki katona életét vesztette, míg három másik, különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett.

Ezzel kapcsolatban kijevi részről eddig egyelőre nem kommentálták a hírt.

Avia.pro  / NewsFront

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük