KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán haderő fellázadhat Zelenszkij ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán hadsereg fellázadhat Volodimir Zelenszkij elnök ellen – mondta Larry Johnson katonai, biztonságpolitikai szakértő, a CIA egykori magasrangú alkalmazottja, írta a ria.ru.

„A kérdés már csak az, hogy a katonái ölik-e meg Zelenszkijt egy puccs során, vagy sikerül még előtte elmenekülnie, és Svájcban vagy Olaszországban talál-e menedéket”

– vetette fel Larry Johnson.

A szakértő szerint a kijevi rezsim vezetője kezdi elveszíteni politikai támogatottságát országán belül. Az Egyesült Államokat nem érdekli, hogy mi lesz a volt szovjet köztársaság elnökével a jövőben.

„Ukrajna egy olyan hajó, amely léket kapott, és nem lehet megjavítani. Süllyed”

– foglalta össze Johnson.

Az utóbbi időben az ukrán média egyre gyakrabban ír a Zelenszkij és Zaluzsnij közötti növekvő konfrontációról. Nagy port kavart a főparancsnok The Economist magazinnak adott interjúja, amelyben azt mondta, hogy az AFU (az ukrán fegyveres erők) zsákutcába jutott. Ezt a kijelentést az államfő élesen bírálta, és sietett cáfolni.

December 19-én egy sajtótájékoztatón Zelenszkij elmondta, hogy a vezérkar azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy további 450-500 ezer embert mozgósítson. Később Zaluzsnij a Rada TV-csatorna adásában azt mondta, hogy a katonai parancsnokság nem kérte 500 000 ember mozgósítását, gyakorlatilag hazugsággal vádolva Zelenszkijt.

MH

Kiemelt képen: Zelenszkij ukrán elnök (Jim WATSON / AFP)

Ez is érdekelheti:  Ukrajna zuhanása: Beszakadtak a lakásárak Harkovban, szabadulnak az ingatlanoktól a helyiek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük