KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az UEFA a saját előírásait szegte meg Varga Barnabás sérülésénél

Természetesen a BBC is kiemelt figyelmet szentelt a vasárnap esti skót-magyar Európa-bajnoki csoportmeccsnek, hiszen Skócia is az Egyesült Királyság része. A közszolgálati televízió a meccs után azért kért bocsánatot, amiért lassítva is megmutatták Varga Barnabás horrorsérülését – írja az Origo.

A magyar válogatott és a Ferencváros 29 éves csatára a második félidőben a skótok kapusával, Angus Gunn-nal ütközött, majd hosszasan ápolták a pályán, végül kórházba szállították, ahol kiderült, több törése is van és agyrázkódást szenvedett.

Vargát a pályán látta el a kelleténél lassabban érkező egészségügyi stáb, majd leplekkel eltakarva ápolták a földön. Annak ellenére, hogy nem lehetett tudni, pontosan milyen az állapota, a közvetítésekben megismételték a szörnyű esetet, ami ellen nem lehetett mi tenni, hiszen központi adást sugároz a jogtulajdonosoknak az UEFA.

Szoboszlai Dominik a könnyeivel küszködött, a súlyos ütközést követően, csapattársáért aggódva:

A BBC műsorvezetője, Gabby Logan szerint az UEFA a saját protokollját nem tartotta be. A tévés élő adásban jelentette be, hogy sokkolta őket a visszajátszás, ahogy a nézőket is.

„Vannak előírások a hasonló esetekre, Christian Eriksen három évvel ezelőtti esete után nagyon meglepett minket az UEFA döntése, hogy megmutatta a visszajátszást, ezért döntöttünk úgy, hogy gyorsan váltunk egy szélesebb látószögre”

– mondta Logan, aki később közölte a nézőkkel, hogy Varga állapota stabil, kórházba vitték.

A beszámoló kiemelte még, hogy a magyar játékosok a könnyeikkel küzdöttek, miközben próbálták eltakarni a földön szenvedő csapattársukat.

Kiemelt képen: Szoboszlai Dominik csapattársaival rohanva viszik a hordágyat a megsérült Varga Barnabáshoz a Magyarország Skócia meccsen 2024. június 23-án/ Fotó: X

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük