KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sikeres műtéten van túl Varga Barnabás

Hétfőn 11 órakor sikeres műtétet hajtottak végre a Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzés második félidejében súlyosan megsérülő Varga Barnabáson – közölte a 29 éves labdarúgó Szentpéterfán élő édesapja a Nemzeti Sporttal.

„Feleségemmel együtt idehaza várjuk a híreket, amelyeket Barni kedvese küld számunkra A műtéttel kapcsolatban Barni kedvese ha kell, percenként ad tájékoztatást. Egyelőre nem tudható, mikor engedik ki a stuttgarti kórházból, s az sem, hogy mennyi kihagyás vár rá. Nem titok, nehéz perceket élt át a család a televízió képernyője előtt, ám mára már nyugodtabbak lehetünk.”

dr. Pánics Gergely, a labdarúgót foglalkoztató FTC csapatorvosa a tervezett műtét előtt reményének adott hangot, hogy amennyiben a beavatkozás jól sikerül és minden rendben lesz, Vargát akár már szerdán kiengedhetik a kórházból.

Mint ismert, Varga Barnabás a tegnapi Magyarország-Skócia EB mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, amikor egy akció alkalmával ütközött a skótok kapusával. Az eset után hosszú percekig állt a mérkőzés, a német egészségügyi csapat nem volt a helyzet magaslatán, nem rohant be azonnal az akkor eszméletét vesztett játékosunk segítségére. Szoboszlai Dominiknak kellett intézkednie, miközben láthatóan valamennyi játékosunkat megviselték a történtek.

Az eset kapcsán mindenképpen muszáj megjegyeznünk, hogy mind az egészségügyi biztosítást végző német csoport, mind az UEFA teljes egészében leszerepelt a szervezettség és az egészségügyi segítségnyújtás sürgősségét illetően. Bár az UEFA nem csupán ebben, hanem a játékvezetők megválasztásában, sem áll a helyzet magaslatán – legalábbis eddig.

Szorítunk Barnabásnak és mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Varga Barnabást ápolják a paraván mögött / Fotó: Koncz Márton – NSO

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük