KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Összefogás Magyarországért Párt (ÖMP) öt kérdést tett fel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

NIF: Olvasóinktól azt szeretnénk, ha másképp válaszolnának az 5 kérdésre. Miképpen is látják egy új párt, milyen válaszokat kellene adjon a feltett 5 kérdésre ahhoz, hogy a választók felfigyeljenek a pártra? Vagy esetleg kibővítenétek az 5 kérdést 10-re, vagy 1848-ra emlékezve, 12-re? Ha igen, akkor soroljátok fel a plusz kérdéseket, és válaszaitokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a választók meg tudják ítélni mit is akar az új párt, és a válaszok meggyőzzék őket: rájuk fogok szavazni!

Az Összefogás Magyarországért Párt (ÖMP) öt kérdést tett fel magának, amelyre öt rövid válasz született:

 1. Mit akarunk? – Magyarország gyarmati állapotát megszüntetni, gazdasági, politikai önállóságát, államiságának jogfolytonosságát helyre állítani, egy valóban önálló és független állammá nemesíteni. Nem elszigetelődni, de kölcsönös partneri viszonyt kialakítani más népekkel és nem idegen erők diktátuma alatt térdre rogyni.
 2. Hogyan akarjuk? – Békésen, az adott politikai lehetőségek kihasználásával.
 3. Kikkel akarjuk? – Mindazokkal, akik hazaszeretők, és tenni is akarnak érte. Mi elutasítjuk a bal-jobb politikai címkézést mivel értéknélkülivé vált mind a két fogalom. A haza és a nép iránti elkötelezettség nem ideológiai kérdés, hanem tisztesség és elkötelezettség kérdése. Hisszük, hogy van még hazánkban baloldali, jobboldali, konzervatív, liberális és keresztény értékeket képviselő nemzeti elkötelezettségű honfitársunk, akik készek lennének együtt munkálkodni hazánk felemelésén.
 4. Mikor akarjuk? Minél előbb, de bölcs megfontolással.
 5. Miből akarjuk? Tagjaink és támogatóink munkájával és segítségével, a választási törvény által biztosított lehetőségek tisztességes felhasználásával.
 6. Kik is vagyunk? Az Összefogás Magyarországért Párt keresztényszocialista, értékkonzervatív, nemzeti szellemű párt. Politikai tevékenységét az evangéliumi szeretet-tanítás szellemében kívánja végezni. A munkajövedelemből élők érdekeit képviseli. Értékrendjét a természetjogra alapozott társadalmi, gazdasági és szociális elvek alkotják.

Jelszavunk: „Gyűlöletből nem lehet sem hazát, sem otthont építeni.”


Kiegészítések, bátorítások:

 A jelenlegi választási törvény bármennyire is kritizálható, de van egy olyan pozitívuma, ami lehetőség ad arra, hogy „labdába rúghassunk”.

3. § (1) Az országgyűlési képviselők száma százkilencvenkilenc.

(2) Százhat országgyűlési képviselőt egyéni választókerületben, kilencvenhárom országgyűlési képviselőt országos listán választanak.” (2011. évi CCIII. törvény)

Ajánló íveken aláírt, 500 db ajánlásra van szükség, és az ezt időben benyújtott jelöltek és országos listát állító pártok állami kampánypénzt kapnak. Ha nem érik el a 2%-os támogatottságot, akkor a pénzt, bizony, vissza kell fizetniük.

Ha azonban a nemzeti oldal egy zászló alatt fel tudna állítani 106 egyéni jelöltet, akkor szinte biztos, hogy bejutna a parlamentbe.

Összefogás Magyarországért Párt (ÖMP) elnöke

Takács András

Budapest, 2015. december 28.

Email: omp.level@gmail.com

Honlap: www.szmm.hu , www.omp.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

15 thoughts on “Az Összefogás Magyarországért Párt (ÖMP) öt kérdést tett fel

 1. Általánosságok megfogalmazva a maguk által megadott válaszokban.
  Én, parlamentbe jutni akaró pártként először is a képviselők visszahívhatóságát szorgalmaznám, minden más ezután jöhetne. Nem szavazok pártokra a kora kezdeti lelkesedésem után.Nem fogják megoldani az ország sorsát . Hogy ne sértődjön meg egyik párt se, ezután „állampolgári kötelességemnek” eleget téve ismét elmegyek szavazni, és az összesre ikszelek..

  1. ha megengeded LiLi, ezt csak ;
   az állampolgársági kötelesség az, hogy eszedre és szívedre bízva magad az adott pártok között válasszál !
   mégha egyik sem egyezik teljességgel a te véleményednek, mindegyikben van jó (számodra) és rossz. Mindezeket együttesen
   el kell döntsed, hogy melyiket is, melyikre is …
   amit Te megengedsz értetni velünk, az az, hogy csalódtál egy pártban. Szerintem egyetlen párt sem ártatlan éppúgy mint mi akik ezekre szavazunk. Ha azon párt, akiben csalódtál megmondta volna pontosan azt, hogy hogyan is tesz majd, akkor valószínu nem is rá szavazol.
   Amit én teszek (ez csak példaként), az az, hogy egyes principiumokat teszek elotérben, hogy melyik pártra is szavazok (nem Mo-on). Az ilyen pl-ul az, hogy a párt tiszteletben tartja-e a kicsit, az elesettet. Pl-ul azt, akinek szüksége van másokra az életéhez. Ha egy párt a születés elott,
   ill. a halál elott lévonek emberi tiszteletet, elbánást biztosít, ill. ezt próbálja tenni, na egy ilyenre adom szavazatomat. Neked is van, ill.
   lehetnek olyan elsoséges, annak tartott tényezoid, amelyek alapján
   választani tudsz …
   nem a politikában van a hiba, a hiányosság, hanem bennünk. Ha a politikusaink hazudnak, akkor ezt csak azért, mert bennünket képviselnek. Ha nem képviselnének (ebben), akkor ezeket már rég elzavartuk volna. A magyar társadalomnak kellene az alapjaiban
   megváltoznia. Minden egyesünknek egy fogadalmat tennie kb így;
   soha többé nem hazudok és hazugságot nem fogadok el !!! Minnél
   többen ezt megtennénk, annál jobban megtisztulna a társadalom, így maga ennek politikai képviselete is ….
   szeretettel

   1. Kedves Lajos!
    Amint írod: a magyar társadalomnak kellene alapjaiban megváltozni! Amíg az ország vezetőinek (levetítve a városokra, stb-re) egyetlen célja bejutni a hatalomba, degeszre tömni a zsebüket, addig a választók (természetesen nagy számú kivétel van!!!!) is ugyanazt teszik.
    Egyelőre a tapasztalat az, hogy amint valaki a hatalom közelébe kerül, elfelejtette azokat, akik odajuttatták, az ígéreteivel együtt, amiért odakerülhetett. Aki valamilyen módon jót akar, azt üti-vágja a szervilis média. Lásd Érpatak polgármesterét, miközben a magukat a bőrünkön milliárdosra szedők háborítatlanul röhögnek a képünkbe. Elég szomorú, hogy a szavazók nagy része az alapján választ magának pártot, hogy melyiket találja legkevésbé rossznak az ígéretei alapján.
    Miért kötelezően pártok oldanák meg a haza sorsát? Miért ne lehetne más lehetőség?

   2. A képviseleti demokráciát annyira lejáratták a választott képviselőink, hogy azt már nem lehet csak nyomaiban demokráciának nevezni. Igy ezen a portalon próbálunk a közvetlen demokráciára koncentrálni. Ennek keressük a lehetőségeit!

 2. ragyogó ötlet ezen konzultáció (és modern is) !!!
  sajnos ott van a baj, hogy ez túl kis, túl kevés emberhez jut így el. De ez is jobb a semminél ….

  1. Tisztességes politikusok, országvezetők esetében valóban nagyon jó lenne. Sajnos nálunk a választások pontosan úgy működnek, amint a lottószámok „kihúzása”.

   1. kedves LiLi, ide válaszolom be a te reakciódra-valót ;
    az, hogy mi a helyzet, milyen is a helyzet ma …, az egy. A másik épp a fontos az, hogy mi legyen késobb !?
    na a demokráciának az alapja az, hogy a nép a választottjai keresztül önmagát, saját sorsát igazgatja (ebben beletartozik az is, hogy önön magát is képviseli !). Nem a politikusok a döntok, hanem Ti. Na a második tényezo az (a demokráciában), hogy többségakarat van.
    Tehát ha a többség ezt, vagy azt …, azt mindenki is vele (ezt nagyon nehéz nekünk, magyaroknak megemésztenünk) …
    már Széchenyi korában is (pedig akkor még nem volt ilyen teljes, egyértelmu a demokrácia) így volt. Ezért mondta volt o (±;) : ha egy
    tisztességes népre egy tisztességtelen hatalom kerül, akkor ettol az
    gyorsan megszabadul. Ha ez nem történik meg, akkor maga a nép
    is olyan (o szebben, tömörebben írta ezt le) …
    tehát a demokrácia jogot és feleloséget is ad egyben. Amikor egy
    magas tisztségviselo, politikus … hazudik pl-ul, akkor ha a nép,
    amelyet képvisel, akinek o dolgozik … a helyén hagyja mégis …,
    na ott van a kutya elásva !!
    Mo (a csonka), a magyarság szégyene az EU -nak, mert hatalmon
    hagyott egy olyan kormányfot, amely hazugságain lebukott. Egy
    ilyesmiért mindenütt számonkérés van, de Mo-n nem volt. A szokásos reakció az ilyenre (volt több is ilyen) az; „hát mindegyik hazudik”. Na ez a probléma odahaza LiLi !!!
    ha Te igaz vagy, akkor Téged csak egy éppolyan képviselhet. Ha sokan vannak ilyenek Mo-on, akkor elképzelhetetlen lenne olyan, hogy egy hazug, hazudozó képviseljen ilyeneket (is) …
    egy Spanyolo.-ban amikor kiderült az, hogy a kormányunk hazudott, akkor olyan 4 millió spanyol kiment az utcákra (több nagy városban)
    addíg tunteve, amig ezek kényszerítve érezték magukat a lemondásra
    (ez a madridi terror-robbantások után). Ez is a választópolgári kötelezettség !!!
    ha egy valami helyi polgármester (±) lebukik egy valami dolgán és
    ott én ennek nem követelem a ‘fejét’, én magam is bunrészese vagyok.
    Persze lehet, kisebbségben maradok, de legalább megteszem az
    állampolgári kötelezettségemet …
    senkinek sem lehet kibújnia a felelosége alól úgy, hogy ezt mondja ; ezt a politikusok. Ezek Titeket képviselnek és nektek dolgoznak !!!
    Ti is felelosek vagytok ezekért …
    szeretettel

 3. A jelszó és a kérdésekre adott válaszok is korrektek. Remélem, a gyűlölködés helyett sok hasznos és főleg okos javaslat érkezik hozzászólás formájában.

 4. Sokat azért ne reméljen az ÖMP. Igaz ugyan, hogy sokan vannak még Magyarországon, akik ígéretekre utaznak, de egyre több embernek kezd derengeni, hogy a rendszer az ő átvágására épül, és nem fog megelégedni a szép szavakkal. Ebből nem lesz feltörekvés.

  1. A „Gondolkodó” közösség face oldalán gyönyörűen összefoglalták, milyen kritériumoknak kell megfelelni annak a pártnak, amelyik mögé beállnánk. (sokan)

 5. Remélem,hogy saul és a fia nem vettek részt a pátalapításban.
  Egyébként egyetértek a kezdeményezéssel – valahol el kell kezdeni.
  H.B.

 6. De szépen hangzik mind az 5 tétel. De hisz minden idők minden orszagaban minden alakuló, működő párt ugyan azt hangoztatja: Haza, Erkölcs, Tisztesség, önzetlen odaadás, és a földi paradicsomot igéri. De jó lenne, ha konkrét választ kapnánk a következő kérdésekre: 1. hogyan szűrjük ki az idegeneket(nem magyarokat, nem nemzet érzelmüeket) 2. hogyan szűrjük ki a megélhetési – haszon politikusokat. 3. hogyan szűrjük ki a sok becsrevágyó rangkórságban szenvedő buta szélhámost. 4.hogyan túdjuk kiszurni a kettős állampolgárokat. 5. hogyan tudjúk megakadályozni hogy az országos listára(és egyáltalán kel-e olyan?) ne kerüljenek oda nemvalók (lásd az 1.2.3.4.)

 7. 1. Ismeretlen embert legfeljebb féléves próbidővel pártolói státuszban veszünk fel.
  2. A tagfelvételi lapon többmindenről nyilatkoznia kell a delikvensnek.
  3. Ismernie kell és el kell fogadnia az alápszabályt, a céljainkat és alapvetéseinket.
  4. Ha kétessé válik az illető, akkor politikai önéletrajzot kell beadnia. Ha hazugságon kapjuk kitesszük.
  Mivel egyértelmű és világos értékrendünk és céljaink vannak amihez ragaszkodunk, és nem karierpolitikusok vagyunk, ezért meg van az a mérce ami eligazodást ad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük