Egy képzelt nemzeti párt programja, Romek Károly szerint

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

NIF: Felkértünk minden Olvasót, hogy próbálják meg, akár csoportosan is, az ÖMP elnöke, Takács András, 5 kérdésére válaszolni oly módon, hogy az országjárás és a kampány elkezdésekor, ha a potenciális választók a párt röplapját a kezükbe veszik, akkor arra felfigyeljenek és a válaszokkal való egyetértésük után majd a szavazatukat is arra a pártra adják!

A továbbiakban közreadjuk portálunk egyik közreműködőjének válaszait!

Romek Károly válaszai egy képzelt új párt kérdéseire

Gondolkodtam a válaszokon, mert egy kicsit elkapkodtam. Nagyjából így gondolom a párt válaszait – amit a pártnak kell végső formába önteni.

Mit akarunk?

– Végső célunk otthont és jólétet teremteni az országban élők számára, és az emberiség számára a Földön, együttműködve kölcsönösség alapján más nemzetekkel. Ezt úgy képzeljük el, mint szabad emberek és önrendelkezéssel bíró nemezetek együttműködését. Ezért meg kell teremtenünk a választók beleszólási lehetőségét a hatalom gyakorlásába, hogy saját kezébe vegye az ország irányítását, vele az ország jövőjének tervezését, és magáénak tekintse mindazok vívmányokat, amit munkája révén elért. Úgy gondoljuk, hogy a Szent Korona Tannal összhangban az országot és a világot az ember használati jog alapján birtokolja, vagyis nem tarthat igényt senki kizárólagos birtokosi jogra amely felhatalmazná őt a tulajdonokkal való következmények nélküli bánásmódra. Az ország területét a Szent Korona Tannal összhangban a Szent Korona tulajdonának tekintjük. A Szent Korona jogainak kinyilvánítására egyedül az önrendelkezésében helyre állított nép jogosult. Ezzel együtt kijelentjük azt is, hogy miként az ország a Szent Korona tulajdona és erre a tulajdonra senki sem tarthat igényt kizárólagos birtokjogra, mindenkinek joga van a Szent Korona tulajdonában részesülni olyan mértékben, hogy alapvető életszükségletei veszélyeztetve ne legyenek, továbbá a Szent Korona tulajdonát termelés céljából, tartós használatra, időhatár nélkül igénybe vehesse saját maga és az ország boldogulására.

_________________________

Miként akarjuk?

A gazdasági és politikai programjainkon keresztül megvalósítva, a fokozatosság elvét és alkalmazva, a legkisebb változtatással a legnagyobb és legjelentősebb változások felé hatva. Mindenkire számítunk, pártállástól és a társadalomban betöltött pozícióktól függetlenül.

Legelső tennivaló a választási törvény olyan módosítása, amely a választónak lehetővé teszi a képviselő visszahívását vagy szankcionálását, ha az nem teljesíti a választási ígéretét. E részleteket a választási törvény módosításáról szóló pontok tartalmazzák.

_________________________

Kikkel akarjuk?

Mindenkire számítunk, pártállástól és a társadalomban betöltött pozícióktól függetlenül. Várunk minden politikai vallási irányzatból embereket, akik elfogadják a politikai, gazdasági célkitűzéseinket. _________________________

Mikor akarjuk?

Elvileg azonnal, de tisztában vagyunk azzal, hogy a programjainkhoz meg kell nyerni az embereket, ehhez pedig szükség van a programok megismerésére és azok kitárgyalására. _________________________

Miből akarjuk?

A gazdasági és politikai rendszer finanszírozása többrétű. Első lépcsőben, amíg az új rendszer be nem indul, addig nem is lehet mást tenni, mint a jelenlegi erőforrásokra támaszkodni. A lehető legrövidebb idő alatt rendezni kell a jogászok, közgazdászok és politikusok bevonásával az államadósság azonnali, teljes és végleges semmissé nyilvánítását. Az törlesztésre fordított összegeket immár át lehet irányítani a gazdaság fejlesztésére (ide értve a bérpolitikát is), szociálpolitika színvonalának emelésére, az oktatás és az egészségügy fejlesztésére. A fejlesztéseknek olyan irányt kell adni, hogy hatékonyság növekedése révén a révén a gazdaság magasabb nyereséget érjen el.

____________________

Kik is vagyunk?

A természetet, az embert és a spirituális szemléletmódot képviseljük. Valljuk, hogy otthonunk a Föld, hogy jogunk van a legmagasabb szintű életminőséghez, amelyet nem versenyben, hanem együttműködve egymással tudunk megvalósítani. A szabad gondolkozás hívei vagyunk, akik vallják, hogy velünk van mindenki, aki nincsen ellenünk. Valljuk, hogy a nemzet önrendelkezése a szabad emberek kölcsönös érdekeken alapuló kapcsolatára épülhet, és hogy csak is a nemzetek önrendelkezését tiszteletben tartó országok létesíthetnek tartós és gyümölcsöző együttműködést.

______________________

Jelszavunk:

Természet, ember, szellemiség -> TESz. Természettel és az emberel, a természetért és az emberért.

______________________
Romek Károly

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

3 thoughts on “Egy képzelt nemzeti párt programja, Romek Károly szerint

 1. Milyen érdekes. Öt kérdés plusz egy válasz, azonos szellemiség, azonos cél, ugyanarról beszélünk és mégis másként. Remek megközelítés, remek válaszok és remek stílus, akár szórólap is lehetne belőle. Kár, hogy nem én írtam. Köszönöm!

 2. A ,,hozzászólás” ilyen formája kissé érthetetlen. Úgy ad választ, hogy bemutat egy saját pártprogramot ? Nem olyan ez, mntha beleülne más felvetésébe ? Szerintem illene hivatkoznia a kérdésre, és ezzel vetni össze tételről tételre a saját javaslatát, hogy csatlakozik-e, kiegészít, vagy egyszerűsít stb. Vagyis a felkérésnek megfelelni, párbeszédszerűen, hogy ebből alakuljon ki a végleges program.
  Mindenkinek van egy saját álma… Az együttműködésről úgy, hogy megyek elől, aki akar, jöjjön utánam,..?
  Szórólap anyagnak is sekélyes az, amelyik egyetlen mondattal elintézi pl. az államadósság eltörlését… A szemnek és fülnek tetsző jelszavak a tudományos háttér megléte és a következmények taglalása nélkül nem számolnak a kérdés nehézségeivel, amelyet rna ennél komolyabban kell körüljárnia a megoldás felkinálójának.
  Emberfeletti feladat… SZENT SZELLEM(iség) nélkül elképzelhetetlen a megoldás. A haza közösségéért életmű szinten kell dolgoznia annak, aki belevág és aki támogatja, egyaránt.
  16-6-10
  esz-e
  _________________________________________________________

 3. Tetszik a kezdeményezés, de a megoldáson kell gondolkodni. Sokan élnek más országban, azok hogy szavazhatnak? Nagyon fontos, hogy a szervezés zárt körü legyen. A „párt” elnevezés nem tetszik, mert eddig egyik sem képviselte a nép érdekeit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük